Kunnen wij je helpen?

Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier

Klantenvertellen

Isolatie.com, één van de grote spelers van Nederland

Het is het klassieke verhaal. Klein beginnen in ‘het schuurtje’ en uitgroeien tot een volwaardig groot bedrijf. Veel ondernemers zijn zo begonnen. Bij Isolatie.com ging het niet veel anders. Directeur Jos van der Ligt, die samen met oprichter Wim Vissers eigenaar is van het bedrijf, kan er boeiend over vertellen:    

,,Wim is gestart in 2011 in de Broekstraat bij zijn woonhuis. Hij had een klein isolatiewagentje en werkte kleinschalig. Ik kwam hem tegen bij AH en daar vroeg hij, hoe het met me ging. Wat doe jij tegenwoordig? Je kent dat wel”, vertelt Van der Ligt. ,,Wim had veel opdrachten en ik zag volop potentie in zijn onderneming. We hebben ‘verkering’ gekregen. Zo noem ik het altijd. We groeiden van de Broekstraat naar de Amer. Wim en ik namen ons voor om er een volwaardig bedrijf van te maken en dat is gelukt.”

Isolatie.com groeide daar verder naar 25-30 medewerkers. Sinds drie jaar is het bedrijf gevestigd in Handel aan de Broeder Hogardusstraat in het voormalige bedrijfspand van Bouwbedrijf Ponjé. Al is er van het oorspronkelijke gebouw niet veel over want het is nagenoeg helemaal opnieuw opgetrokken tot een modern eigentijds pand.

Vissers, nog wel aandeelhouder maar inmiddels een stapje terug gedaan, kijkt van een afstand mee en Van der Ligt vormt nu samen met Mark Bankers de operationele directie.

Met de huidige 85 medewerkers isoleert het bedrijf zo’n 9.000 gebouwen per jaar.

,,Dat doen we bijvoorbeeld bij de particuliere klant. Daar verzorgen we het hele project. Van het eerste telefoontje met de adviseur, de offerte, de subsidie tot het uiteindelijke isoleren. Het hele verhaal. Dat doen we kennelijk goed want we hebben 340 recensies en een gemiddelde waardering van 8,8!”, vertelt Van der Ligt niet zonder trots. ,,Daar willen we trouwens wel een 9 van maken…”

Een tweede loot aan de stam is de ‘business to business’ waarbij vooral zaken wordt gedaan met bouwbedrijven, grote woningcorporaties en VVE-beheerders. Grote projecten dus. ,,Voordat onze medewerkers de klanten bezoeken, worden ze hier intensief getraind. We vinden het enorm belangrijk dat ze goed communiceren, assertief en beleefd zijn, zich voorstellen bij binnenkomst. Die dingen. Daarin kun je je onderscheiden.”

Isolatie.com werkt in vrijwel heel Nederland, levert alle soorten isolatie en is daardoor productonafhankelijk. En innovatief! Het bedrijf werkt bijvoorbeeld met robots die kruipruimtes isoleren.

Ook ambities zijn ze genoeg. ,,Dit jaar zijn we 80% gegroeid. Volgend jaar willen we 50% groeien. Mét behoud van kwaliteit! We hebben net vijftien nieuwe wagens gekocht. Allemaal groen. Want groen zit helemaal verweven in dit bedrijf.”

Het ondernemen zit Jos van der Ligt in het bloed. Als 21-jarige opende hij samen met zijn vrouw de cd-winkel Art of Music. ,,Het leukste wat ik ooit deed. Ik heb er heel veel geleerd. Al is dit bedrijfsmatig interessanter.”

DSC09919

,,Het aansturen van mensen is nog wel hetzelfde”, denkt Bankers. ,,Ja”, antwoordt Van der Ligt, “Het is een prachtig proces om de juiste mensen om je heen te verzamelen en te bouwen aan een team. Misschien is dat nog wel waar we het meest trots op zijn. De prestatie leveren samen met deze mooie club van mensen.”   

Geschreven door Tineke Mols voor het Gemerts Nieuwsblad.

Gemerts Nieuwsblad BKG Jos en Mark