Kunnen wij je helpen?

Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier

Klantenvertellen

SEEH ook voor VVE’s met verhuurders

Vanaf 1 september wordt de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) nog aantrekkelijker voor VVE’s.

Zo is de regeling vanaf 1 september 2020 ook open voor huurwoningen in gemengde Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Daarnaast kunt u meerdere keren subsidie aanvragen.

De SEEH is er voor elke VVE, woonvereniging en wooncoöperatie die energiebesparende maatregelen wil nemen. Met de SEEH stimuleert het kabinet energiebesparende maatregelen uit te voeren.

Vraag subsidie aan

  • voor energieadvies door een gecertificeerde energieprestatieadviseur, eventueel in combinatie met procesbegeleiding en/of een meerjarenonderhoudsplan (MJOP);
  • voor energiebesparende maatregelen, waaronder isolatiemaatregelen of een samenhangend ‘zeer energiezuinig pakket’.

Of neem contact met ons op en ontvang gratis advies!

Hogere subsidiebedragen

Sinds 1 juni 2020 kunnen VvE’s en eigenaar-bewoners tijdelijk meer subsidie krijgen. Het oorspronkelijke subsidiebedrag is verhoogd. Om voor deze verhoging in aanmerking te komen moet u uw aanvraag uiterlijk op 31 december 2020 indienen.

Aanpassing SEEH gunstig voor VVE’S

De aanpassing van de SEEH is goed nieuws voor VvE’s die bestaan uit koop- en huurwoningen. Verduurzaming van deze panden was lastig, omdat huurwoningen binnen een gemengde VvE niet in aanmerking kwamen voor de SEEH. Dit verandert per 1 september 2020. Vanaf dan kan er ook subsidie worden aangevraagd voor huurwoningen in gemengde VvE’s. Hierdoor wordt het uitvoeren van de isolatiemaatregelen voor de woningen financieel aantrekkelijker. Voor een subsidieaanvraag moet iedere verhuurder dan een verklaring invullen in verband met de staatssteunkaders.

De subsidiebedragen en het maximum subsidiebedrag voor energieadvies, procesbegeleiding en het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) voor VvE’s worden verhoogd. Hierdoor worden ook kleinere VvE’s (tot 8 woningen) gestimuleerd om voor verduurzaming van het gebouw een goed energieadvies te laten uitvoeren.

Info subsidie SEEH voor VVE

Tweede subsidieaanvraag mogelijk

Nieuw is ook de mogelijkheid om een tweede subsidieaanvraag in te dienen. Bij de tweede aanvraag gaat het om minimaal twee andere isolatiemaatregelen dan de maatregelen die zijn ingediend bij de eerste aanvraag. Er bestaan vijf isolatiemaatregelen, namelijk isolatie van:

  • het dak
  • de spouw
  • de gevel
  • de vloer of bodem en
  • het glas.

Per isolatiemaatregel kunnen VvE’s en eigenaar-bewoners maar één keer subsidie krijgen.

Meer informatie

Bron:
RVO, energiebesparing eigen huis ook voor VvE’s met verhuurders