Kunnen wij je helpen?

Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier

Klantenvertellen

Subsidie voor VVE's

Subsidie VVE’S (SEEH)

De Subsidie energiebesparing eigen huis is er voor elke Vereniging van Eigenaren (VVE), woonvereniging en wooncoöperatie die energiebesparende maatregelen wil nemen. Er is subsidie voor zowel advies als voor uitvoeren van isolerende maatregelen.

Wilt u uw gebouw(en) verduurzamen? Dan komt u als VVE in aanmerking voor de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH). De voorwaarde is dat u 2 of meer energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoert. U kunt subsidie aanvragen voor: spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en hoogrendementsglas.

Isolatiewaarden en min. oppervlakte eisen

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten de isolatiemaatregelen aan verschillende eisen voldoen. Hieronder ziet u per maatregel wat de eisen zijn en hoeveel subsidie u kunt krijgen.

Tabel isolatiecom subsidie2 1024x768 1

SEEH voor VVE

VvE’s die na 1 juni 2020 een aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen, krijgen subsidie met het verhoogde tarief. Dit omdat de VvE’s hun aanvraag indienen vóór de verbetering van hun gebouw.

Belangrijk is ook dat aanvragen uiterlijk op 31 december 2020 worden ingediend om in aanmerking te komen voor deze subsidieverhoging.

Voorwaarden

Benieuwd of u in aanmerking komt voor deze subsidie? Lees dan de voorwaarden voor energiebesparende isolatiemaatregelen.

U vraagt de subsidie aan voordat u met de werkzaamheden begint. Is uw aanvraag goedgekeurd, dan ontvangt u het subsidiebedrag voorafgaand aan de uitvoering. Nadat de beschikking is verstuurd, heeft u één jaar de tijd om de maatregelen uit te voeren.

Naast deze subsidie komt u mogelijk ook in aanmerking voor subsidie voor aanvullende energiebesparende maatregelen.

Meer weten over de subsidie van 2023? Lees dan onze blog: Waar moet je op letten bij isoleren in 2023.

Bron: RVO

Kunnen we je helpen?