Kunnen wij je helpen?

Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier

Klantenvertellen

Waar moet je op letten bij isoleren

Dat isolatie van groot belang is voor het comfort en de energie-efficiëntie van een huis, is voor veel mensen een weet. Maar waar moet je op letten bij het isoleren van jouw woning? Je wilt immers dat je woning geïsoleerd is en zo min mogelijk warmteverlies plaatsvindt. Daarnaast wil je niet voor verrassingen komen te staan.

Daarom leggen we in onderstaand bericht uit waar jij op moet letten bij het isoleren van je woning.

Waar moet je op letten bij isoleren?

Voordat je besluit om jouw woning te laten isoleren, is het belangrijk om een aantal zaken in overweging te nemen. Hieronder staan enkele belangrijke factoren om op te letten:

 1. Isolatieadvies: Voordat je begint met het isoleren van jouw woning, is het aan te raden om een isolatieadvies in te winnen. Een isolatieadviseur kan jou helpen bij het bepalen welke isolatie het beste is voor jouw woning en welke maatregelen het meest effectief zullen zijn.
 2. Subsidieregelingen: Er zijn verschillende subsidieregelingen voor isolatie, zoals de ISDE regeling. Het is verstandig om te checken of je in aanmerking komt voor een subsidie en hoeveel deze ongeveer zal zijn.
 3. Type isolatie: Er zijn verschillende soorten isolatie, zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en gevelisolatie. Elke soort heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Het is belangrijk om te weten welke soort isolatie het beste is voor jouw woning en jouw wensen.
 4. Kosten: Isolatie kan een aanzienlijke investering zijn. Het is belangrijk om een realistische begroting te maken en te weten hoeveel de isolatie ongeveer gaat kosten.
 5. Let op voor ‘beunhazen’: Er zijn veel aannemers die isolatie aanbieden, maar het is belangrijk om er zeker van te zijn dat je een erkende aannemer inschakelt. Dit zorgt voor de juiste uitvoering van de werkzaamheden en een garantie op de geleverde kwaliteit.
 6. Gedetailleerde offerte: Zorg dat je een duidelijke offerte ontvangt van je aannemer of uitvoerder. Hierin moet duidelijk worden vermeld welke werkzaamheden er worden uitgevoerd, welke materialen er worden gebruikt en hoeveel de kosten zullen zijn.
waar moet je opletten bij isoleren? goed advies

Stap 1: goed advies

Isolatie.com voorziet je vrijblijvend van isolatieadvies en een gedetailleerde offerte op maat. Zo weet je direct of je recht hebt op subsidie en welke isolatie het beste is voor jouw woning. Daarnaast beschikken wij over de juiste certificeringen en hebben we al meer dan 11 jaar ervaring in het vak.

Isoleren kan een snelle manier zijn om energie en dus geld te besparen in huis. Maar laat dit alleen doen door een vakman, waarschuwt Vereniging Eigen Huis. Want er kan veel bij misgaan.

Bouwkundig specialist John Kersemakers van Vereniging Eigen Huis – Telegraaf

Schakel een specialist in voor jouw werkzaamheden

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om een specialist in te schakelen voor isolatiewerkzaamheden. Hieronder staan enkele belangrijke redenen:

 1. Kwaliteit: Een specialist in isolatie heeft de juiste kennis en vaardigheden om het werk op een professionele en efficiënte manier uit te voeren. Hierdoor is er minder kans op fouten en zal de isolatie op een hoger niveau zijn.
 2. Advies: Een specialist kan je adviseren over de beste manier om uw woning te isoleren. Dit is afhankelijk van de bouw, de leeftijd van de woning en de wensen van de eigenaar.
 3. Garantie: Een specialist biedt vaak een garantie op het geleverde werk. Hierdoor ben je verzekerd van goede kwaliteit en kan je erop vertrouwen dat eventuele problemen snel opgelost worden.
 4. Efficiency: Een specialist heeft de juiste gereedschappen en materialen die nodig zijn om de isolatie efficiënt aan te brengen. Hierdoor zullen de kosten voor isolatie lager zijn en zal het werk sneller gedaan worden.
 5. Veiligheid: Isolatiewerk kan gevaarlijk zijn als je geen professionele ervaring hebt. Een specialist heeft de juiste veiligheidsmaatregelen en kennis om isolatiewerkzaamheden veilig uit te voeren.
waar moet je op letten bij isoleren uitvoeren

Stap 2: vertrouwen in uitvoerder

Het inhuren van een specialist voor isolatie werkzaamheden zorgt dus voor een efficiënte, veilige, kwalitatief hoogstaande en gegarandeerde isolatie van jouw woning.

Bij Isolatie.com hechten we veel waarde aan het goed opleiden van onze isoleerders. Daarnaast hebben we de juiste certificeringen en bieden we 10 jaar garantie op een isolatieklus. Dit geeft vertrouwen. En dat is juist zo belangrijk bij het isoleren van jouw woning.

Zo profiteer je op lange termijn van een comfortabele en energiezuinige woning.

Vraag subsidie aan bij energiebesparende maatregelen

De ISDE-regeling (Isolatie subsidie Duurzame Energie) biedt een subsidie aan voor huiseigenaren die hun woning isoleren. De ISDE-subsidie is bedoeld voor het verminderen van de CO2-uitstoot en het verhogen van het comfort in de woning. De subsidie is een eenmalige vergoeding voor isolatiemaatregelen in de vorm van geld. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet de woning voldoen aan bepaalde eisen, zoals de leeftijd van de woning, de soort isolatie en de hoeveelheid isolatie die aangebracht wordt.

Vanaf 24 januari 2023 kan je weer subsidie aanvragen voor de ISDE.

Waar moet je op letten bij isoleren met subsidie in 2023?

 • Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor één isolatiemaatregel.
 • Vanaf 2023 heb je als woningeigenaar maar liefst 24 maanden de tijd om jouw subsidieaanvraag te doen nadat je jouw maatregel hebt laten uitvoeren (dit termijn geldt vanaf 1 januari 2022).
 • Bij zakelijke gebruikers is dit termijn ook verruimd, maar doe je vooraf de subsidieaanvraag en laat je het vervolgens binnen 24 maanden uitvoeren.
 • Woningeigenaren kunnen vanaf 2023 subsidie aanvragen voor een elektrische kookvoorziening. Dat is een vast subsidiebedrag van 400 euro.
 • Vanaf 1 januari 2023 geldt voor de berekening van het glasoppervlakte de binnenwerkse maat. Je mag dus de totale oppervlakte van binnenuit optellen (van het kozijn en het glas).
Subsidie berekenen

Stap 3: subsidie aanvragen

Onze adviseurs kunnen jou ook helpen bij het berekenen van de subsidie. Zo weet je vooraf welk bedrag je van het RVO terug kan verwachten.

Daarnaast voldoen onze producten aan de richtlijnen en ontvang je bij jouw factuur de meldcodes die je kan gebruiken bij jouw subsidieaanvraag. Dat maakt het wel zo makkelijk! 😉

Subsidie berekenen

Zelf berekenen hoeveel subsidie je kan verwachten? Dat kan met de ISDE-rekentool voor woningeigenaren. Het is daarbij wel belangrijk dat je weet welke maatregelen je gaat uitvoeren. Ook is het belangrijk dat je de rekentool volledig invult. Klik op onderstaande knop om jouw subsidie te berekenen.

Of advies aanvragen.

Een isolatiespeciailst inschakelen?

Onze adviseurs komen graag bij je langs om jouw woning vakkundig te inspecteren. Zo ontvang je een offerte op maat, helemaal vrijblijvend. Vraag gratis advies aan via onze website of bel ons gewoon even op!

Kunnen we je helpen?