Kunnen wij je helpen?

Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier

Klantenvertellen

Vloerisolatie

Persoonlijk adviesgesprek

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan voor vloerisolatie of kruipruimte isolatie.

Ik wil advies over vloerisolatie!

Vrijblijvend advies

30% besparen

Hulp bij subsidie

Ruime keus producten

Heb jij in je woning last van koude voeten? Met vloerisolatie neem je afscheid van koude voeten en vochtproblemen! Vloerisolatie is een effectieve oplossing voor deze problemen. Tevens levert je het een flinke besparing op!

Wat is vloer isolatie?


Bij vloerisolatie wordt isolatie aangebracht in de kruipruimte, een ruimte onder de begane grond met doorgaans een hoogte van maximaal 80 tot 100 centimeter. De benaming komt van de beperkte hoogte en de noodzaak om er vaak op handen en knieën doorheen te bewegen.

In deze ruimte vind je afvoerleidingen, waterleidingen en staat direct in contact met de bouwgrond. Het kan er snel koud en vochtig zijn. Zonder isolatie zal vocht en kou vanzelf omhoog trekken, bijvoorbeeld naar je woonkamer toe.

Werkwijze vloer isoleren door Isolatie.com

Bekijk hier hoe vloerisolatie bij Isolatie.com in zijn werk gaat.

De voordelen van vloer isolatie

Vloerisolatie verhoogt het comfort van je woning. Zeker als je steen of parket in de kamer hebt liggen, is het zeer onprettig om met blote voeten of op sokken rond te lopen als je nog geen vloerisolatie hebt.

Neem afscheid van steenkoude voeten tijdens de winter. Met vloerisolatie geniet je elke dag van een warmere vloer. De temperatuur stijgt al snel 2 tot 4 graden en dat verhoogt het wooncomfort enorm!

Nog meer voordelen van vloer isolatie

Een ander voordeel van vloerisolatie is dat je energielabel beter wordt en daardoor de waarde van je woning stijgt. Woningen die gebouwd zijn tot 1991 beschikken over een slechte tot matige isolatie. Om het energielabel bij deze woningen te verbeteren, kan vloerisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie worden aangebracht.

Ook is isolatie goed voor het milieu doordat je minder hoeft te stoken en hiermee dus de CO2 uitstoot reduceert.

Advies op maat?

Wat kost vloer isolatie?

Doordat het binnen warmer blijft, hoef je met vloerisolatie minder te stoken. De besparing die je hiermee kunt realiseren, varieert afhankelijk van het type woning. Bij een tussenwoning kan de energiebesparing al oplopen tot ongeveer 15%. Voor een vrijstaande woning met vloerisolatie kan dit zelfs oplopen tot zo’n 20%. Dit betekent dat de investering zich gemiddeld genomen terugverdient binnen een periode van 4 tot 6 jaar. Op de lange termijn resulteert vloerisolatie dus in aanzienlijke besparingen op energiekosten.

De kosten van vloer isolatie zijn afhankelijk van de bereikbaarheid van de kruipruimte, het aantal m2 vloer wat geïsoleerd moet worden, het type vloer, de mate van aanwezige ventilatie en de keuze van isolatiemateriaal. Ook is het afhankelijk van het gebruik maken van de subsidieregeling.

Een voordeel is dat voor arbeidskosten van vloerisolatie een lage BTW geldt van 9%.

Wist je dat?

 • Laat je vloer vakkundig isoleren door onze experts en ontvang maar liefst 10 jaar garantie op isolatiemateriaal en uitvoering.
 • We voor vloerisolatie op een arbeidsloon 9% btw rekenen i.p.v. 21% btw.
 • Het grootste voordeel van het na-isoleren van je vloer is de verhoging van comfort aan je voeten is.
 • Vloerisolatie een einde maakt aan vochtproblemen, zwamvorming, houtrot en stank.
 • Wij een volledig gecertificeerd isolatiebedrijf zijn.
 • Wij vloerisolatie aanbrengen in slechts één dag.
 • Je subsidie kunt ontvangen voor het laten isoleren van je vloer.
 • Je ongeveer 15% op je energiekosten kunt besparen met vloerisolatie.
 • Het isoleren van je vloer een milieubewuste keuze is.
 • Je nog meer kunt besparen op je energiekosten door vloerisolatie te combineren met spouwmuurisolatie en/of dakisolatie.
 • De temperatuur van je vloer al snel 2 tot 4 graden stijgt door je vloer te isoleren.
 • Wij meerdere isolatiemethoden aanbieden, zodat er altijd een geschikte oplossing is voor jouw situatie.

Ons vloerisolatie proces van begin tot eind ontzorgen

Om te voorkomen dat de kou van beneden naar boven trekt, is het belangrijk dat de vloer aan de onderkant wordt geïsoleerd. In veel gevallen wordt Icynene of PIF tegen de onderkant van de vloer gespoten. Vocht en kou kunnen niet door dit materiaal heendringen, waardoor het in de woning lekker warm en comfortabel blijft. Uiteraard zijn er nog meer methoden om te isoleren en ze hebben allemaal hetzelfde effect. Bij Isolatie.com adviseren we je graag zodat je de juiste keuze maakt voor vloerisolatie. Onze adviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden van vloerisolatie bij jouw woning. Zo ben je zeker van de beste oplossing op maat.

Onze adviseur komt langs

Onze adviseur komt bij je langs voor een woninginspectie voor de kruipruimte isolatie (en eventueel je spouwmuurisolatie en/of dakisolatie). Aan de hand van de inspectie adviseren wij aan tafel de mogelijkheden van vloerisolatie voor jouw woning en de beste producten aan de hand van jouw wensen. Per mail ontvang je een vrijblijvende offerte op maat voor vloerisolatie.

1.

Final check isolatieteam

Als het isolatieteam ter plaatse is, doet het isolatieteam nog een laatste check en kan de isolatieklus beginnen!

Onze opgeleide vakmannen werken altijd volgens de landelijke certificering.

2.

Vloerisolatie aanbrengen

Vanaf de kruipruimte brengen wij het isolatiemateriaal aan. Dit kunnen verschillende producten zijn maar de meest gebruikelijke zijn polyurethaan (pur), Icynene isolatieschuim en Supearl bodemisolatie.

Daarnaast plaatsen wij ventilatiekanalen zodat de ruimte goed geventileerd blijft. Goede ventilatie zorgt voor een gezond leefklimaat in huis en voorkomt vochtproblemen.

3.

Klaar binnen één dag

De klus is vrijwel altijd binnen één dag klaar.

Voer je één energiebesparende maatregel uit, dan kom je in aanmerking voor subsidie. Die ongeveer 15% van de kosten dekt.

4.

Controleer of jouw woning geschikt is voor vloerisolatie

 1. Check of je woning een kruipruimte heeft.

Je kunt deze over het algemeen bereiken via een kruipluik. Een kruipluik vind je vaak in de gang in de buurt van je voordeur. Het zou kunnen zijn dat je vloer over het luik ligt, verwijder dan een gedeelte van de vloer om het luik te kunnen bereiken.

Tip! Klop op de vloer om te kijken of er een plek is waar het hol klinkt.

 1. Is je kruipruimte goed bereikbaar? Meet dan de hoogte ervan op.

Als jouw ruimte een hoogte van minimaal 50 cm heeft en onze isolatiespecialisten er toegang toe hebben, kunnen we de vloer op de ’traditionele’ manier isoleren.

 1. Is de kruipruimte onvindbaar of onbereikbaar?

Soms zijn er andere mogelijkheden om vloerisolatie in je woning aan te brengen. Vraag naar de mogelijkheden van onze adviseurs!

Subsidie 2023 (ISDE)

Heb je een koopwoning en is de woning jouw hoofdverblijf of wordt de woning binnenkort jouw hoofdverblijf bijv. na renovatie? Dan heb je recht op subsidie. Maar hier zitten vanuit het RVO wel een aantal voorwaarden aan.

Wil jij in aanmerking komen voor subsidie? Dat kan vanaf dit jaar ook al met één isolatiemaatregel! Dat kan een type isolatiemaatregel zijn, zoals vloerisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie. Ook kun je kiezen voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet. Daarnaast moet de uitvoering gedaan worden door een expert, je mag dit dus niet zelf doen.

Isolatie.com helpt je graag bij het aanvraagproces van jouw subsidie.

Kies voor Isolatie.com voor het isoleren van jouw vloer

Als je vloer op de verkeerde manier wordt geïsoleerd, kan dit leiden tot schimmelvorming en vochtproblemen. Laat je woning daarom isoleren door een expert.

Isolatie.com heeft al meer dan 10 jaar ervaring, is volledig gecertificeerd en geeft 12,5 jaar kwaliteitsgarantie op de aangebrachte isolatie en de wijze van aanbrengen. Wij leveren meer dan alleen vakwerk. Ons advies is altijd onafhankelijk, jij bepaalt dus voor welk isolatiemateriaal je kiest. Ook na het aanbrengen van de isolatie staan wij voor je klaar om je te helpen met je subsidie aanvraag.

Onze klanten waarderen ons met een 9,5. Lees op Klantenvertellen.nl nog meer redenen waarom het kiezen voor Isolatie.com een goed idee is!

Teun Kuypers

Teamleider B2B en B2C

Neem contact op

Vraag gemakkelijk advies op maat aan, door de stappen te doorlopen op onze gratis advies pagina.

Of bel ons of stuur een mailtje voor meer informatie over vloerisolatie en mogelijkheden binnen Isolatie.com.

0492-364783
Kunnen we je helpen?