30% besparen op energiekosten
Vrijblijvend advies
Ruime keus in isolatieproducten
Meer dan 10 jaar ervaring

Vloerisolatie

Voelt de vloer in uw woonkamer of keuken steenkoud aan? Of heeft u last van vochtproblemen in het pand? Dan is vloerisolatie oftewel het isoleren van de kruipruimte een effectieve oplossing.

Wat is een kruipruimte?

Veel huizen in Nederland en België hebben een aparte kruipruimte. Dit is een kleine ruimte van maximaal 80 centimeter hoog die zich onder de begane grond bevindt. Deze ruimte is ideaal voor het herbergen van de waterleidingen en de afvoerleidingen. Omdat u er vanwege de beperkte hoogte alleen kunt kruipen, heeft het de naam kruipruimte meegekregen.

De kruipruimte staat in direct contact met de bouwgrond. Hierdoor is het er snel kil en vochtig. Zonder isolatie trekt het vocht en de kou automatisch naar boven, de woonkamer in. Het is dus niet vreemd dat de vloer op de begane grond in veel woningen vaak steenkoud aanvoelt.

Vloerisolatie, hoe werkt dat?

Om te voorkomen dat de kou van beneden naar boven trekt, is het belangrijk dat vloer aan de onderkant wordt geïsoleerd. Het aanbrengen van vloerisolatie gebeurt dus vanuit de kruipruimte. In veel gevallen wordt er PUR schuim tegen de onderkant van de vloer gespoten. Vocht en kou kunnen niet door dit materiaal heen dringen waardoor het in de woning lekker warm en comfortabel blijft. Uiteraard zijn er nog meer methoden om de kruipruimte te isoleren. En ze hebben allemaal hetzelfde effect. Bij Isolatie.com adviseren we u graag zodat u de juiste keuze maakt voor vloerisolatie.

De voordelen van kruipruimte- en vloerisolatie

In veel woningen voelt de vloer kil aan. Zeker als u steen of parket in de kamer hebt liggen, is het zeer onprettig om met blote voeten of op sokken rond te lopen als u nog geen kruipruimte-isolatie hebt. Vloerisolatie zorgt er meteen voor dat de temperatuur van de vloer zo’n 2 tot 4 graden stijgt. En dat verhoogt het wooncomfort enorm.

Maar het isoleren van de kruipruimte heeft meer voordelen. Doordat het binnen warmer blijft, hoeft u namelijk minder te stoken. Hoeveel u hiermee kunt besparen, hangt af van het type woning. Bij een tussenwoning ligt de besparing op energiekosten al op zo’n 15%. Bij vloerisolatie voor een vrijstaande woning kan dit oplopen tot ongeveer 20%. Kruipruimte-isolatie levert u dus een forse besparing op.

Wist u dat?

  • 1Laat uw kruipruimte door ons isoleren en profiteer van maar liefst 10 jaar garantie op isolatiemateriaal en uitvoering.
  • 2Na afronding van de werkzaamheden voor vloerisolatie ontvangt u van ons een officieel en gratis energielabel, zodat u ziet hoeveel energiezuiniger uw woning is geworden.
  • 3Wij kunnen rekenen met een arbeidsloon op 6% btw ipv 21% btw.
  • 4Het grootste voordeel van het na isoleren van de kruipruimte is de verhoging van het comfort aan uw voeten, maar ook maakt vloerisolatie een einde aan vochtproblemen, zwamvorming, houtrot en stank.
  • 5Het is van belang dat de isolatie vakkundig moet worden aangebracht, wij zijn volledig gecertificeerd isolatiebedrijf!
  • 6Vaak geven gemeenten of provincies subsidie voor het isoleren van de kruipruimte, vraag dit daarom na om hiervan gebruik te kunnen maken.
  • 7Bespaar met vloerisolatie zo´n 15% op energiekosten.
  • 8Maak de energiebesparing nog groter door vloerisolatie te combineren met dakisolatie en/ of spouwmuurisolatie.
  • 9Kruipruimte-isolatie is vooral belangrijk om het comfort te verhogen, de temparatuur stijgt al snel 2 à 4 graden
  • 10Wij kunnen alle isolatiemethoden aanbieden, zodat er altijd een geschikte oplossing bij uw situatie past.

Kruipruimte isoleren: Welk materiaal kiest u?

Een kruipruimte isoleren, welke mogelijkheden heeft u dan? Bij Isolatie.com werken we met verschillende soorten materialen om de kruipruimte te isoleren. We hadden het net al over PUR schuim (polyurethaanschuim). Voor veel panden is dit een geschikte oplossing. Al is het wel belangrijk de kruipruimte minstens 50 centimeter hoog is.

Voor huizen met een houten vloer is isoleren met lcynene een goede oplossing. Dit materiaal is ademend waardoor het rotting tegengaat. Ideaal voor een houten vloer dus. Bij een kruipruimte isoleren kunt u ook kiezen voor Supearl parels. Dit materiaal absorbeert vocht waardoor de luchtvochtigheid in het pand aanzienlijk afneemt.

Supearl parels gebruiken we vaak bij kruipruimtes die slecht toegankelijk zijn. We kunnen het er namelijk gewoon van buitenaf inblazen.

JetSpray is de vierde mogelijkheid om de begane grondvloer te isoleren. Jetspray is een isolatiesysteem dat speciaal ontwikkeld is door Knauf Insulation voor het isoleren van de onderzijde van betonnen begane grondvloeren via de kruipruimte.Het isolatiesysteem JetSpray is geschikt voor woningbouw, utiliteitsbouw en industriële gebouwen. Het kan worden aangebracht tegen betonnen en steenachtige materialen.

Tot slot kunt u nog kiezen voor klimadekens. Dit zijn zakken die gevuld worden met Supearl parels. Ze worden gewoon op de bodem van de kruipruimte gelegd. Uw woning is nu optimaal beschermd tegen optrekkend vocht.

De kosten van vloerisolatie

Bij kruipruimte-isolatie is de prijs afhankelijk van:

– De bereikbaarheid kruipruimte
– Het aantal m2 vloer te isoleren
– Aanwezige en mate van ventilatie
– Keuze isolatiemateriaal

Uiteraard maken we graag een offerte op maat. Bent u benieuwd wat vloerisolatie u gaat kosten? Vul dan het contactformulier hieronder in en we nemen contact met u op.

Benieuwd wat het isoleren van uw woning voor u gaat opleveren?
En wilt u profiteren van gratis isolatie advies? Vul dan het contactformulier hieronder in en onze experts nemen contact met u op voor een vrijblijvend adviesgesprek en offerte op maat.

Vraag snel vrijblijvende offerte of adviesgesprek aan

vloerisolatie besparing