Kunnen wij je helpen?
Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier
Heb jij in je woning last van koude voeten? Met vloerisolatie neem je afscheid van koude voeten en vochtproblemen! Vloerisolatie is een effectieve oplossing voor deze problemen. Tevens levert je het een flinke besparing op!
Bij vloerisolatie wordt isolatie aangebracht in de kruipruimte, een ruimte onder de begane grond met doorgaans een hoogte van maximaal 80 tot 100 centimeter. De benaming komt van de beperkte hoogte en de noodzaak om er vaak op handen en knieën doorheen te bewegen.
In deze ruimte vind je afvoerleidingen, waterleidingen en staat direct in contact met de bouwgrond. Het kan er snel koud en vochtig zijn. Zonder isolatie zal vocht en kou vanzelf omhoog trekken, bijvoorbeeld naar je woonkamer toe.
Bekijk hier hoe vloerisolatie bij Isolatie.com in zijn werk gaat.
Vloerisolatie verhoogt het comfort van je woning. Zeker als je steen of parket in de kamer hebt liggen, is het zeer onprettig om met blote voeten of op sokken rond te lopen als je nog geen vloerisolatie hebt.
Neem afscheid van steenkoude voeten tijdens de winter. Met vloerisolatie geniet je elke dag van een warmere vloer. De temperatuur stijgt al snel 2 tot 4 graden en dat verhoogt het wooncomfort enorm!
Een ander voordeel van vloerisolatie is dat je energielabel beter wordt en daardoor de waarde van je woning stijgt. Woningen die gebouwd zijn tot 1991 beschikken over een slechte tot matige isolatie. Om het energielabel bij deze woningen te verbeteren, kan vloerisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie worden aangebracht.
Ook is isolatie goed voor het milieu doordat je minder hoeft te stoken en hiermee dus de CO2 uitstoot reduceert.
Doordat het binnen warmer blijft, hoef je met vloerisolatie minder te stoken. De besparing die je hiermee kunt realiseren, varieert afhankelijk van het type woning. Bij een tussenwoning kan de energiebesparing al oplopen tot ongeveer 15%. Voor een vrijstaande woning met vloerisolatie kan dit zelfs oplopen tot zo’n 20%. Dit betekent dat de investering zich gemiddeld genomen terugverdient binnen een periode van 4 tot 6 jaar. Op de lange termijn resulteert vloerisolatie dus in aanzienlijke besparingen op energiekosten.
De kosten van vloer isolatie zijn afhankelijk van de bereikbaarheid van de kruipruimte, het aantal m2 vloer wat geïsoleerd moet worden, het type vloer, de mate van aanwezige ventilatie en de keuze van isolatiemateriaal. Ook is het afhankelijk van het gebruik maken van de subsidieregeling.
Een voordeel is dat voor arbeidskosten van vloerisolatie een lage BTW geldt van 9%.
Om te voorkomen dat de kou van beneden naar boven trekt, is het belangrijk dat de vloer aan de onderkant wordt geïsoleerd. In veel gevallen wordt Icynene of PIF tegen de onderkant van de vloer gespoten. Vocht en kou kunnen niet door dit materiaal heendringen, waardoor het in de woning lekker warm en comfortabel blijft. Uiteraard zijn er nog meer methoden om te isoleren en ze hebben allemaal hetzelfde effect. Bij Isolatie.com adviseren we je graag zodat je de juiste keuze maakt voor vloerisolatie. Onze adviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden van vloerisolatie bij jouw woning. Zo ben je zeker van de beste oplossing op maat.
Je kunt deze over het algemeen bereiken via een kruipluik. Een kruipluik vind je vaak in de gang in de buurt van je voordeur. Het zou kunnen zijn dat je vloer over het luik ligt, verwijder dan een gedeelte van de vloer om het luik te kunnen bereiken.
Tip! Klop op de vloer om te kijken of er een plek is waar het hol klinkt.
Als jouw ruimte een hoogte van minimaal 50 cm heeft en onze isolatiespecialisten er toegang toe hebben, kunnen we de vloer op de ’traditionele’ manier isoleren.
Soms zijn er andere mogelijkheden om vloerisolatie in je woning aan te brengen. Vraag naar de mogelijkheden van onze adviseurs!
Heb je een koopwoning en is de woning jouw hoofdverblijf of wordt de woning binnenkort jouw hoofdverblijf bijv. na renovatie? Dan heb je recht op subsidie. Maar hier zitten vanuit het RVO wel een aantal voorwaarden aan.
Wil jij in aanmerking komen voor subsidie? Dat kan vanaf dit jaar ook al met één isolatiemaatregel! Dat kan een type isolatiemaatregel zijn, zoals vloerisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie. Ook kun je kiezen voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet. Daarnaast moet de uitvoering gedaan worden door een expert, je mag dit dus niet zelf doen.
Isolatie.com helpt je graag bij het aanvraagproces van jouw subsidie.
Als je vloer op de verkeerde manier wordt geïsoleerd, kan dit leiden tot schimmelvorming en vochtproblemen. Laat je woning daarom isoleren door een expert.
Isolatie.com heeft al meer dan 10 jaar ervaring, is volledig gecertificeerd en geeft 12,5 jaar kwaliteitsgarantie op de aangebrachte isolatie en de wijze van aanbrengen. Wij leveren meer dan alleen vakwerk. Ons advies is altijd onafhankelijk, jij bepaalt dus voor welk isolatiemateriaal je kiest. Ook na het aanbrengen van de isolatie staan wij voor je klaar om je te helpen met je subsidie aanvraag.
Onze klanten waarderen ons met een 9,5. Lees op Klantenvertellen.nl nog meer redenen waarom het kiezen voor Isolatie.com een goed idee is!
Teamleider B2B en B2C
Vraag gemakkelijk advies op maat aan, door de stappen te doorlopen op onze gratis advies pagina.
Of bel ons of stuur een mailtje voor meer informatie over vloerisolatie en mogelijkheden binnen Isolatie.com.
verkoop@isolatie.com 0492-364783