Kunnen wij je helpen?

Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier

Klantenvertellen

Vloerisolatie

Persoonlijk adviesgesprek

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan voor vloerisolatie of kruipruimte-isolatie.

Ik wil advies over vloerisolatie!

Vrijblijvend advies

30% besparen

Hulp bij subsidie

Ruime keus producten

Heb jij in je woning last van koude voeten? Met vloerisolatie neem je afscheid van koude voeten en vochtproblemen! Vloerisolatie oftewel het isoleren van de kruipruimte is een effectieve oplossing voor deze problemen. En het levert je tevens een flinke besparing op!

Wat is vloerisolatie?

Bij vloerisolatie wordt er isolatie aangebracht in je kruipruimte. Een kruipruimte is een kleine ruimte van maximaal 80 centimeter hoog die zich onder de begane grond bevindt. Omdat deze ruimte een beperkte hoogte heeft en je er alleen in kan kruipen, heeft het de naam kruipruimte gekregen.

In deze ruimte vind je afvoerleidingen en waterleidingen en staat in direct contact met de bouwgrond. Het is er snel kil en vochtig. Zonder isolatie trekt het vocht en de kou automatisch naar boven, de woonkamer in.

Werkwijze vloer isoleren door Isolatie.com

Bekijk hier hoe vloerisolatie en kruipruimte isolatie bij Isolatie.com in zijn werk gaat.

De voordelen

Vloerisolatie (kruipruimte isolatie) verhoogt het comfort van je woning. Zeker als je steen of parket in de kamer hebt liggen, is het zeer onprettig om met blote voeten of op sokken rond te lopen als je nog geen kruipruimte isolatie hebt.

Neem afscheid van steenkoude voeten tijdens de winter. Met vloerisolatie geniet je elke dag van een warmere vloer. De temperatuur stijgt al snel 2 tot 4 graden! En dat verhoogt het wooncomfort enorm.

Nog meer voordelen

Een ander voordeel van vloerisolatie is dat je energielabel beter wordt en daardoor de waarde van je woning stijgt. Woningen die gebouwd zijn tot 1991 beschikken over een slechte tot matige isolatie. Om het energielabel bij deze woningen te verbeteren, kan vloerisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie worden aangebracht.

Ook is isolatie goed voor het milieu doordat je minder hoeft te stoken en dus de CO2 uitstoot reduceert.

Advies op maat?

Wat kost vloerisolatie?

Doordat het binnen warmer blijft, hoef je minder te stoken. Hoeveel je hiermee kunt besparen, hangt af van het type woning. Bij een tussenwoning ligt de besparing op energiekosten al op zo’n 15%. Bij vloerisolatie voor een vrijstaande woning kan dit oplopen tot ongeveer 20%. Met een gemiddelde terugverdientijd van 4 tot 6 jaar. Vloerisolatie levert op termijn dus een forse besparing op.

De kosten van kruipruimte isolatie is afhankelijk van de bereikbaarheid van de kruipruimte, het aantal m2 vloer wat geïsoleerd moet worden, het type vloer, de mate van aanwezige ventilatie en de keuze van isolatiemateriaal. En of je gebruik kan maken van de subsidieregeling.

Een voordeel is dat voor arbeidskosten van vloerisolatie een lage BTW geldt van 9%.

Wist je dat?

 • Laat je kruipruimte vakkundig isoleren door onze experts en ontvang maar liefst 10 garantie op isolatiemateriaal en uitvoering.
 • We voor vloerisolatie op een arbeidsloon 9% btw rekenen i.p.v. 21% btw.
 • Het grootste voordeel van het na-isoleren van je kruipruimte de verhoging van comfort aan je voeten is.
 • Vloerisolatie een einde maakt aan vochtproblemen, zwamvorming, houtrot en stank.
 • Wij volledig gecertificeerd isolatiebedrijf zijn.
 • Wij vloerisolatie aanbrengen in slechts 1 dag.
 • Je subsidie kan ontvangen voor het laten isoleren van je vloer.
 • Je ongeveer 15% op je energiekosten kan besparen met vloerisolatie.
 • Het isoleren van je vloer een milieubewuste keuze is.
 • Je nog meer kan besparen op je energiekosten door vloerisolatie te combineren met spouwmuurisolatie en/of dakisolatie.
 • De temperatuur van je vloer al snel 2 tot 4 graden stijgt door je kruipruimte te isoleren.
 • Wij meerdere isolatiemethoden aanbieden, zodat er altijd een geschikte oplossing is voor jouw situatie.

Ons proces van begin tot eind ontzorgen

Om te voorkomen dat de kou van beneden naar boven trekt, is het belangrijk dat vloer aan de onderkant wordt geïsoleerd. Het aanbrengen van vloerisolatie gebeurt dus vanuit de kruipruimte. In veel gevallen wordt schuim (Icynene) tegen de onderkant van de vloer gespoten. Vocht en kou kunnen niet door dit materiaal heen dringen waardoor het in de woning lekker warm en comfortabel blijft. Uiteraard zijn er nog meer methoden om de kruipruimte te isoleren. En ze hebben allemaal hetzelfde effect. Bij Isolatie.com adviseren we u graag zodat u de juiste keuze maakt voor vloerisolatie. Onze adviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden bij jouw woning. Zodat je de beste oplossing op maat krijgt.

Onze adviseur komt langs

Onze adviseur komt bij je langs voor een woninginspectie van je kruipruimte (en eventueel je spouwmuur en/of dak). Aan de hand van de inspectie adviseren wij aan tafel de mogelijkheden voor jouw woning en de beste producten aan de hand van jouw wensen. Per mail ontvang je een vrijblijvende offerte op maat voor vloerisolatie.

1.

Final check isolatieteam

Als het isolatieteam ter plaatse is, doen zij nog een laatste check en kan de isolatieklus beginnen!

Onze opgeleide vakmannen werken altijd volgens de landelijke certificering.

2.

Vloerisolatie aanbrengen

Vanaf de kruipruimte brengen wij het isolatiemateriaal aan. Dit kunnen verschillende producten zijn maar de meest gebruikelijke zijn polyurethaan (pur), Icynene isolatieschuim en Supearl bodemisolatie.

Daarnaast plaatsen wij ventilatiekanalen zodat de kruipruimte goed geventileerd blijft. Goede ventilatie zorgt voor een gezond leefklimaat in huis en voorkomt vochtproblemen.

3.

Klaar binnen één dag

De klus is vrijwel altijd binnen één dag klaar.

Voer je minimaal 2 energiebesparende maatregelen uit, dan kom je in aanmerking voor subsidie. Die ongeveer 20% van de kosten dekt.

4.

Controleer of jouw woning geschikt is voor vloerisolatie

 1. Check of je woning een kruipruimte heeft.

Je kan een kruipruimte over het algemeen bereiken via een kruipluik. Een kruipluik vind je vaak in de gang in de buurt van je voordeur. Het zou kunnen zijn dat je vloer over het luik ligt, verwijder dan een gedeelte van de vloer om het luik te kunnen bereiken.

Tip! Klop op de vloer om te kijken of er een plek is waar het hol klinkt.

 1. Is je kruipruimte bereikbaar? Meet dan de hoogte van je kruipruimte op.

Indien je kruipruimte minimaal 50 cm hoog is en onze isolatiespecialisten toegang hebben tot je kruipruimte, kunnen we op de ‘traditionele’ manier je vloer isoleren.

Echter zijn er ook innovatieve mogelijkheden om de vloer van je woning te isoleren. Zo hebben wij onlangs vloeren geïsoleerd met een lagere kruipruimte dankzij gerobotiseerd isoleren.

 1. Is de kruipruimte onvindbaar of onbereikbaar?

Soms zijn er andere mogelijkheden om vloerisolatie in je woning aan te brengen. Vraag naar de mogelijkheden van onze adviseurs!

Subsidie 2021 (ISDE)

Heb je een koopwoning en is de woning jouw hoofdverblijf of wordt de woning binnenkort jouw hoofdverblijf bijv. na renovatie? Dan heb je recht op subsidie. Maar hier zitten vanuit het RVO wel een aantal voorwaarden aan..

Wil jij in aanmerking komen voor subsidie? Dan is de belangrijkste voorwaarden vanuit het RVO, dat de aanvraag altijd bestaat uit (minimaal) twee maatregelen. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn, zoals dakisolatie of (spouw)muurisolatie. Maar je kan ook kiezen voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet. Daarnaast moet de uitvoering gedaan worden door een expert, je mag dit dus niet zelf doen.

Isolatie.com helpt je graag bij het aanvraagproces van jouw subsidie.

Kies voor Isolatie.com voor het isoleren van jouw vloer of kruipruimte

Als je dak op de verkeerde manier wordt geïsoleerd, kan dit leiden tot schimmelvorming en vochtproblemen. Laat je woning daarom isoleren door een expert.

Isolatie.com heeft al meer dan 10 jaar ervaring, is volledig gecertificeerd en geeft 10 jaar kwaliteitsgarantie op de aangebrachte isolatie en de wijze van aanbrengen. Wij leveren meer dan alleen vakwerk. Ons advies is altijd onafhankelijk, jij bepaalt dus voor welk isolatiemateriaal je kiest. En ook na het aanbrengen van de isolatie staan wij voor je klaar om je te helpen met je subsidie aanvraag.

Onze klanten waarderen ons met een 9. Lees op Klantenvertellen.nl nog meer redenen waarom het kiezen voor Isolatie.com een goed idee is!

Productkeuze vloerisolatie

Teun Kuypers

Teamleider particuliere markt

Neem contact op

Vraag gemakkelijk advies op maat aan, door de stappen te doorlopen op onze gratis advies pagina.

Of bel ons of stuur een mailtje voor meer informatie over vloerisolatie en mogelijkheden binnen Isolatie.com.

0492-364783