Kunnen wij je helpen?

Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier

Klantenvertellen

Kruipruimte isolatie

Neem vrijblijvend contact op

Wil je jouw kruipruimte isoleren?

Advies aanvragen

Vrijblijvend advies

30% besparen

Hulp bij subsidie

Ruime keus producten

Last van een koude vloer in huis? Met het isoleren van je kruipruimte neem je hier afscheid van, naast het ontnemen van een koude vloer lost het ook vochtproblemen op. Kruipruimte isolatie (ook wel vloerisolatie) is een effectieve manier om de problemen op te lossen en het levert je een grote besparing op!

Wat houdt het isoleren van je kruipruimte in?

Kruipruimte isolatie houdt in dat er isolatiemateriaal wordt aangebracht in de kruipruimte. De kruipruimte is een ruimte onder de begane grond. De naam kruipruimte komt ook van de hoogte van de ruimte vandaan, je kan er namelijk alleen in kruipen.

De afvoerleidingen en waterleidingen vind je in deze ruimte en deze staan in contact met de bouwgrond. Het is er snel vochtig en kil. Kruipruimte isolatie is van belang omdat dit voorkomt dat er vocht en kou naar boven de leefruimtes toetrekt.

In deze ruimte vind je afvoerleidingen en waterleidingen en staat in direct contact met de bouwgrond. Het is er snel kil en vochtig. Zonder kruipruimte isolatie trekt het vocht en de kou automatisch naar boven, de woonkamer in.

Werkwijze Isolatie.com voor kruipruimte isolatie

Bekijk hier hoe kruipruimte isolatie wordt aangebracht.

De voordelen van kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie, verbetert het comfort van je woning. Vooral als je stenen of parketvloeren hebt, is het erg onprettig om met blote voeten of op sokken rond te lopen zonder kruipruimte isolatie.

Zeg maar dag tegen ijskoude voeten in de winter. Met vloerisolatie geniet je elke dag van een warmere vloer. De temperatuur stijgt al snel met 2 tot 4 graden! En dat verhoogt het wooncomfort aanzienlijk.

Nog meer voordelen

Een ander voordeel van kruipruimte isolatie is dat je energielabel beter wordt en daardoor de waarde van je woning stijgt. Woningen die gebouwd zijn voor 1991 beschikken over een slechte tot matige isolatie. Om het energielabel bij deze woningen te verbeteren, kan kruipruimte isolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie worden aangebracht.

Ook is kruipruimte isolatie goed voor het milieu, doordat je minder hoeft te stoken en dus de CO2 uitstoot reduceert.

Advies op maat?

Wat kost kruipruimte isolatie?

Binnen blijft het warmer, daardoor hoef je minder te stoken. Hoeveel je hiermee kunt besparen, hangt af van het type woning. Bij een tussenwoning ligt de besparing op energiekosten al op zo’n 15%. Bij kruipruimte isolatie voor een vrijstaande woning kan dit oplopen tot ongeveer 20%. Met een gemiddelde terugverdientijd van 4 tot 6 jaar. Kruipruimte isolatie levert op termijn dus een flinke besparing op.

De kosten van kruipruimte isolatie is afhankelijk van de bereikbaarheid van de kruipruimte, het aantal m2 vloer wat geïsoleerd moet worden, het type vloer, de mate van aanwezige ventilatie en de keuze van isolatiemateriaal. Ook is het afhankelijk van de mogelijkheid van het gebruik van de subsidieregeling.

Een voordeel is dat voor arbeidskosten van kruipruimte isolatie een lage BTW geldt van 9%.

Wist je dat?

 • Laat kruipruimte isolatie vakkundig door onze experts aanbrengen en ontvang maar liefst 10 garantie op isolatiemateriaal en uitvoering.
 • We voor kruipruimte isolatie op een arbeidsloon 9% btw rekenen i.p.v. 21% btw.
 • Het grootste voordeel van het na-isoleren van je kruipruimte de verhoging van comfort aan je voeten is.
 • Kruipruimte isolatie een einde maakt aan vochtproblemen, zwamvorming, houtrot en stank.
 • Wij volledig gecertificeerd isolatiebedrijf zijn.
 • Wij kruipruimte isolatie aanbrengen in slechts 1 dag.
 • Je subsidie kan ontvangen voor het laten isoleren van je vloer.
 • Je ongeveer 15% op je energiekosten kan besparen met kruipruimte isolatie.
 • Kruipruimte isolatie een milieubewuste keuze is.
 • Je nog meer kan besparen op je energiekosten door kruipruimte isolatie te combineren met spouwmuurisolatie en/of dakisolatie.
 • De temperatuur van je vloer al snel 2 tot 4 graden stijgt door je kruipruimte te isoleren.
 • Wij meerdere isolatiemethoden aanbieden, zodat er altijd een geschikte oplossing is voor jouw situatie.

Kruipruimte isolatie van begin tot eind

Om te voorkomen dat de kou van beneden naar boven trekt, is het belangrijk dat de vloer aan de onderkant wordt geïsoleerd. Het aanbrengen van kruipruimte isolatie gebeurt dus vanuit de kruipruimte. In veel gevallen wordt schuim (Icynene) tegen de onderkant van de vloer gespoten. Vocht en kou kunnen niet door dit materiaal heen dringen, waardoor het in de woning lekker warm en comfortabel blijft. Uiteraard zijn er nog meer methoden om de kruipruimte te isoleren, allemaal met hetzelfde effect. Bij Isolatie.com adviseren we je graag, zodat je de juiste keuze maakt voor kruipruimte isolatie. Onze adviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden bij jouw woning. Zodat je de beste oplossing op maat krijgt.

Onze adviseur komt langs

Onze adviseur komt bij je langs voor een woninginspectie van je kruipruimte (en eventueel je spouwmuur en/of dak). Aan de hand van de inspectie adviseren wij aan tafel de mogelijkheden voor jouw woning en de beste producten aan de hand van jouw wensen. Per mail ontvang je een vrijblijvende offerte op maat voor kruipruimte isolatie.

1.

Final check isolatieteam

Als het isolatieteam ter plaatse is, doen zij nog een laatste check en kan de isolatieklus beginnen!

Onze opgeleide vakmannen werken altijd volgens de landelijke certificering.

2.

Kruipruimte isolatie aanbrengen

Vanaf de kruipruimte brengen wij het isolatiemateriaal aan. Dit kunnen verschillende producten zijn maar de meest gebruikelijke zijn polyurethaan (pur), Icynene isolatieschuim en Supearl bodemisolatie.

Daarnaast plaatsen wij ventilatiekanalen zodat de kruipruimte goed geventileerd blijft. Goede ventilatie zorgt voor een gezond leefklimaat in huis en voorkomt vochtproblemen.

3.

Klaar binnen één dag

De klus is vrijwel altijd binnen één dag klaar.

4.

Is het mogelijk om jouw kruipruimte te isoleren?

 1. Check of je woning een kruipruimte heeft.

Je kan een kruipruimte over het algemeen bereiken via een kruipluik. Een kruipluik vind je vaak in de gang in de buurt van je voordeur. Het zou kunnen zijn dat je vloer over het luik ligt, verwijder dan een gedeelte van de vloer om het luik te kunnen bereiken.

Tip! Klop op de vloer om te kijken of er een plek is waar het hol klinkt.

 1. Is je kruipruimte bereikbaar? Meet dan de hoogte van je kruipruimte op.

Indien je kruipruimte minimaal 50 cm hoog is en onze isolatiespecialisten toegang hebben tot je kruipruimte, kunnen we op de ‘traditionele’ manier je kruipruimte isoleren.

 1. Is de kruipruimte onvindbaar of onbereikbaar?

Soms zijn er andere mogelijkheden om kruipruimte isolatie in je woning aan te brengen. Vraag naar de mogelijkheden van onze adviseurs!

Is er subsidie mogelijk voor mijn kruipruimte isolatie?

In Nederland zijn er verschillende subsidies beschikbaar voor het isoleren van je woning, waaronder ook voor kruipruimte isolatie. De subsidies variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de leeftijd van het huis, het type isolatie en isolatiemateriaal en de grootte van het huis.

Op onze website kun je meer lezen over landelijke en lokale subsidies voor isolatie en kun je eenvoudig en gratis een isolatie subsidiecheck doen.

Kies voor Isolatie.com voor goede kruipruimte isolatie

Als je kruipruimte op de verkeerde manier wordt geïsoleerd, kan dit leiden tot schimmelvorming en vochtproblemen. Laat je kruipruimte daarom isoleren door een expert.

Isolatie.com heeft al meer dan 12 jaar ervaring, is volledig gecertificeerd en geeft 10 jaar kwaliteitsgarantie op de aangebrachte isolatie en de wijze van aanbrengen. Wij leveren meer dan alleen vakwerk. Ons advies is altijd onafhankelijk, jij bepaalt dus voor welk isolatiemateriaal je kiest. En ook na het aanbrengen van de kruipruimte isolatie staan wij voor je klaar om je te helpen met je subsidie aanvraag.

Onze klanten waarderen ons met een 9. Lees op Klantenvertellen.nl nog meer redenen waarom het kiezen voor Isolatie.com een goed idee is!

Teun Kuypers

Teamleider B2B en B2C

Gratis advies aanvragen

Vraag gemakkelijk advies op maat aan, door de stappen te doorlopen op onze gratis advies pagina.

0492-364783
Kunnen we je helpen?