30% besparen op energiekosten
Vrijblijvend advies
Ruime keus in isolatieproducten
Meer dan 10 jaar ervaring

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een efficiënte manier om uw pand te isoleren. Het brengt warmte, comfort én u bespaart geld op uw energierekening. Binnen 3 tot 3,5 jaar heeft u de investering zelfs alweer terugverdiend.

Wat is een spouwmuur?

Veel panden in Nederland en België beschikken over spouwmuren. Dit type muur bestaat uit een binnen- en een buitenmuur. En daartussen zit een open ruimte van circa 5 tot 9 centimeter breed: De spouw. Het grote voordeel van zo’n spouwmuur is dat het regenwater dat tegen de gevel komt, geen kans krijgt om door de muur naar binnen te dringen. Maar de kou houdt het helaas niet tegen. Daarom kiezen steeds meer mensen tegenwoordig voor spouwmuurisolatie.

De voordelen van spouwmuur isoleren

Als de spouwmuurisolatie eenmaal is aangebracht, zijn de effecten direct merkbaar. Het isolatiemateriaal houdt de ergste kou namelijk tegen waardoor het binnen warmer en comfortabeler wordt. Maar spouwmuurisolatie is ook goed voor uw portemonnee! Doordat de muren geïsoleerd zijn, hoeft u veel minder te stoken. Gemiddeld scheelt dit zelfs 20 tot 30%. En wat dacht u van het milieu? Hoe minder u stookt, hoe milieuvriendelijker u bezig bent.

Wist u dat?

  • 1Laat uw spouwmuur door ons isoleren en profiteer van maar liefst 10 jaar garantie op isolatiemateriaal en uitvoering
  • 2Wij kunnen rekenen met een arbeidsloon op 9% btw ipv 21% btw.
  • 3De investering van gevelisolatie heeft u binnen 3 tot 3,5 jaar alweer terugverdiend.
  • 4Het is van belang dat de isolatie vakkundig moet worden aangebracht, wij zijn volledig gecertificeerd isolatiebedrijf!
  • 5Vaak geven gemeenten of provincies subsidie voor het isoleren van een woning, vraag dit daarom na om hiervan gebruik te kunnen maken.
  • 6Bespaar met muurisolatie tot 15% op energiekosten bij een tussenwoning, 20% voor een hoekwoning en zelfs tot 30% besparing bij een vrijstaande woning!
  • 7Maak de energiebesparing nog groter door gevelisolatie te combineren met dakisolatie en/ of vloerisolatie.
  • 8Spouwmuurisolatie is vooral belangrijk voor panden die tussen 1928 en 1980 gebouwd zijn, die hebben vaak een ongeïsoleerde spouw.
  • 9Wij kunnen alle isolatiemethoden aanbieden, zodat er altijd een geschikte oplossing bij uw situatie past.

Zijn er ook nadelen aan muurisolatie?

Men beweerde ooit dat een spouwmuur moest ventileren. Het ontstaan van vochtproblemen zou, als gevolg van een gebrek aan ventilatie, het nadeel van spouwmuurisolatie zijn. Uit onderzoek is gebleken dat het water vanzelf weer zijn weg naar buiten vindt.

Om spouwmuren een isolerend effect te laten hebben moeten ze worden gevuld met isolatiemateriaal. Door het aanbrengen van gevelisolatie komt er nauwelijks vocht naar binnen en tegelijkertijd is de isolatie optimaal. Er zijn dus eigenlijk alleen maar voordelen en geen nadelen aan spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie, hoe werkt dat?

Spouwmuurisolatie is vooral belangrijk voor panden die tussen 1928 en 1980 gebouwd zijn. Oudere panden hebben geen spouwmuur, en nieuwere panden zijn vaak al redelijk geïsoleerd. Dat komt omdat de isolatienormen de afgelopen decennia steeds strenger zijn geworden. Maar als u een bestaande woning heeft dan moet u zelf voor de isolatie zorgen. Isolatie.com helpt u hier graag mee.

Bij muurisolatie vullen we de ruimte tussen de twee muren op met isolerend materiaal. Dat doen we door op strategische plaatsen gaten in de gevel te boren, waar vervolgens het isolatiemateriaal doorheen wordt gespoten. Na het uitharden vormt deze gevelisolatie een beschermende laag waar de kou niet zomaar doorheen kan komen.

Ons proces

ervaring spouwmuurisolatie isolatie.com 8

Bij Familie Lucassen hebben we de spouwmuur geïsoleerd. We vinden het belangrijk dat ons personeel bij u netjes te werk gaat. Onze klanten merken dat ook op.

„Wij zijn zeer tevreden over de werkzaamheden en de uitvoering van de gevelisolatie door isolatie.com.

Het personeel is vakkundig en vriendelijk.

Ze hebben netjes gewerkt en hebben na afronding geen rommel achtergelaten.“

Sevenum, Fam Lucassen

ervaring spouwmuurisolatie isolatie.com 9

Bij Dhr. Steketee hebben we de gevel nageisoleerd. Blij dat we al weer een tevreden klant hebben!

„…..Nadat ik in contact was gekomen met meerdere partijen is mijn keus gevallen op Isolatie.com vanwege de goede prijs kwaliteit verhouding.
Isolatie.com heeft de gevels geïsoleerd tot grote tevredenheid. De monteurs zijn klantvriendelijk en echte professionals. Een goede investering die zich snel zal terug verdienen.“

Hermen Steketee

Wat is de beste spouwmuurisolatie?

Bij Isolatie.com werken we met diverse isolerende materialen, maar wat is nu de beste spouwmuurisolatie? U heeft bij spouwmuurisolatie de keuze uit Supearl parels, Superpurfect 2K en Knauf Supafil inblaaswol. In sommige panden kan alleen Superpurfect 2K (oftwel PUR) gebruikt worden, bijvoorbeeld wanneer de spouwmuren buitengewoon smal zijn.

Maar in de meeste gevallen heeft u bij Isolatie.com de vrijheid om te kiezen. Supafil inblaaswol en Supearl parels liggen gelijk qua prijs en isolatiewaarde. Supafil inblaaswol scoort daarnaast hoog op geluidsisolatie en brandveiligheid, terwijl de Supearl parels juist extra vochtregulerend zijn. Is de isolatiewaarde voor u een doorslaggevende eis? Dan adviseren we Superpurfect 2K isolatieschuim. Dit heeft de hoogste isolatiewaarde, al is het hierdoor wel iets prijziger.

Spouwmuurisolatie kosten

De kosten die u kwijt bent voor spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals:

– Het aantal m2 spouw te isoleren
– Soort isolatiemateriaal
– Breedte van de spouw
– Type voegwerk
– Bereikbaarheid rondom het pand

Uiteraard maken we graag een offerte op maat. Bent u benieuwd wat spouwmuurisolatie u gaat kosten? Vul dan het contactformulier hieronder in en we nemen contact met u op.

Isoleren en Impregneren. Zo werkt het!

Benieuwd wat het isoleren van uw woning voor u gaat opleveren?
En wilt u profiteren van gratis isolatie advies? Vul dan het contactformulier hieronder in en onze experts nemen contact met u op voor een vrijblijvend adviesgesprek en offerte op maat.

Vraag snel vrijblijvende offerte of adviesgesprek aan

spouwmuurisolatie
×