Kunnen wij je helpen?

Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier

Klantenvertellen

Dakisolatie

Persoonlijk adviesgesprek

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan voor dakisolatie.

Ik wil advies over dakisolatie!

Vrijblijvend advies

30% besparen

Hulp bij subsidie

Ruime keus producten

Via een niet of slecht geïsoleerd dak, gaat veel warmte verloren. Het isoleren van je dak of zolder is dan ook essentieel. Op deze manier behoud je meer warmte in je huis, vermijd je onnodig energieverlies en bespaar je dus geld. Daarnaast is goede dakisolatie ook beter voor het milieu.

Wat is dakisolatie?

Dakisolatie is het dak bedekken met isolatiemateriaal met als doel om flink te besparen op energie en stookkosten. Omdat warmte van nature opstijgt, is het isoleren van het dak een goede oplossing om de warmte beter in je woning te houden.

Goede isolatie is tegenwoordig verplicht bij de bouw van woningen. Bij bestaande panden is de bewoner/eigenaar van de woning zelf verantwoordelijk voor het verbeteren van de isolatie van het dak. Vaak bestaan oude daken uit verschillende lagen, deze lagen houden de regen en de ergste wind tegen, maar de kou kan er nog steeds doorheen. Het aanbrengen van goede isolatie is dus geen overbodige luxe!

Voor een optimaal resultaat combineer dakisolatie met vloerisolatie of spouwmuurisolatie en ontvang subsidie van het RVO!

Werkwijze dak isoleren door Isolatie.com

Bekijk hier hoe dakisolatie bij Isolatie.com in zijn werk gaat.

De voordelen

Dakisolatie heeft vele voordelen, zoals het verhogen van het comfort van je woning, het effectief tegen gaan van tocht en geluidsoverlast én het levert je een besparing op tot 20% op je stookkosten. Ook is het milieuvriendelijk door het reduceren van de CO2 uitstoot.

Nog meer voordelen

Heb jij een woning die gebouwd is voor 1991? Dan heeft je woning waarschijnlijk slechte tot matige isolatie én dus een slecht energielabel. Een ander voordeel van dakisolatie aanbrengen, is dat je energielabel wordt verbeterd en daardoor de waarde van je woning stijgt!

Advies op maat?

Wat kost dakisolatie?

Je dak of zolder isoleren levert dus veel op. Het grootste voordeel van dakisolatie is dat je minder hoeft te stoken én je dit direct terug ziet op je energierekening.

De kosten van dakisolatie verschillen en zijn afhankelijk van je productkeuze, je type dak, de bereikbaarheid van je woning en het aantal m2 dak wat je wilt isoleren. Ook is het afhankelijk van de mogelijkheid tot het gebruik van de subsidieregeling.

De terugverdientijd van dakisolatie is ongeveer 3 tot 3,5 jaar.

Benieuwd wat dakisolatie voor jouw woning kost?

Vraag dan een vrijblijvende offerte op maat aan.

Wist je dat?

 • Je maar liefst 10 jaar garantie ontvangt op isolatiemateriaal en uitvoering als je dakisolatie vakkundig laat aanbrengen door Isolatie.com.
 • We voor dakisolatie op een arbeidsloon 9% btw rekenen i.p.v. 21% btw.
 • We ook je zoldervloer kunnen isoleren, wat naast een flinke energiebesparing ook zorgt voor een flinke vermindering van geluidsoverlast.
 • Wij volledig gecertificeerd isolatiebedrijf zijn.
 • Wij dakisolatie aanbrengen in slechts één dag.
 • Je de winst van dakisolatie kan vergelijken met een spaarrente van 8 procent.
 • Je subsidie kunt ontvangen voor het isoleren van je dak.
 • Je tot 20% op energiekosten kunt besparen met dakisolatie.
 • Het isoleren van je dak een milieubewuste keuze is.
 • Dakisolatie vooral belangrijk is voor woningen die voor 1980 zijn gebouwd.
 • Wij meerdere isolatiemethoden aanbieden, zodat er altijd een geschikte oplossing is voor jouw situatie.

Ons proces van begin tot eind ontzorgen

Wil je voorkomen dat de warme lucht via het dak verdwijnt? Bij Isolatie.com bieden wij verschillende dakisolatie mogelijkheden aan voor jouw dak. Zo is het soms zelfs mogelijk om de zoldervloer te isoleren in plaats van het dak. Het voordeel hiervan is dat dit de geluidsisolatie verbeterd. Onze adviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden van dakisolatie bij jouw woning. Zodat je de beste oplossing op maat krijgt.

Onze adviseur komt langs

Onze adviseur komt bij je langs voor een woninginspectie van je dak (en eventueel je spouwmuur/vloer). Aan de hand van de inspectie adviseren wij aan tafel de mogelijkheden voor jouw woning en de beste producten aan de hand van jouw wensen. Per mail ontvang je een vrijblijvende offerte op maat voor je dak.

1.

Final check isolatieteam

Als het isolatieteam ter plaatse is, doen zij nog een laatste check en kan de isolatieklus beginnen!

Onze opgeleide vakmannen werken altijd volgens de landelijke certificering.

2.

Dakisolatie aanbrengen

Vanaf de zolder brengen wij het isolatiemateriaal aan tegen het dakbeschot. Dit kunnen verschillende producten zijn, zoals een gespoten isolatieschuim bijv. Icynene, Isolatieplaten of een raamwerk met een folie waarin we onze isolatiemateriaal inblazen.

Achteraf kan je de zolder naar wens afwerken.

3.

Klaar binnen één dag

De isolatieklus is vrijwel altijd binnen één dag klaar.

Voer je minimaal 2 energiebesparende maatregelen uit, dan kom je in aanmerking voor subsidie. Afhankelijk van het isolatiemateriaal dekt de subsidie ongeveer 15-40% van de isolatiekosten.

4.

Is mijn woning geschikt voor dakisolatie?

Is je woning voor 1990 gebouwd? Dan is de kans groot dat je dak geschikt is voor na-isolatie.

Isolatie.com beschikt over diverse materialen om jouw schuine dak te isoleren. Een bekende en duurzame isolatievorm is door middel van de H2Foam Lite van Icynene. Dit is een uiterst luchtdicht en waterdampdoorlatend isolatiemateriaal, dat ook nog eens geen van de stoffen HCFC, HFA, CFC, VOS of formaldehyde bevat. Dit materiaal wordt aan de binnenzijde van het dakbeschot aangebracht. Het grote voordeel van Icynene is de hoge isolatiewaarde.

Beschikt jouw woning over een zolder die je zelden gebruikt? In dat geval kun je er ook voor kiezen om alleen de zoldervloer van de zolder te isoleren. Het is dan wel een vereiste dat je de zolder goed af kunt sluiten.

Subsidie 2021 (ISDE)

Heb je een koopwoning en is de woning jouw hoofdverblijf of wordt de woning binnenkort jouw hoofdverblijf bijv. na renovatie? Dan heb je recht op subsidie. Hier zitten vanuit het RVO wel een aantal voorwaarden aan..

Wil jij in aanmerking komen voor subsidie? Dan is de belangrijkste voorwaarden vanuit het RVO, dat de aanvraag altijd bestaat uit minimaal één verduurzamende maatregel. Dat kan een isolatiemaatregel zijn, zoals vloerisolatie of spouwmuurisolatie, maar je kunt ook kiezen voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet. Daarnaast moet de uitvoering gedaan worden door een expert, je mag dit dus niet zelf doen.

Isolatie.com helpt je graag bij het aanvraagproces van jouw subsidie.

Kies voor Isolatie.com voor het isoleren van jouw dak

Als je dak op de verkeerde manier wordt geïsoleerd, kan dit leiden tot schimmelvorming en vochtproblemen. Laat je woning daarom isoleren door een expert.

Isolatie.com heeft al meer dan 10 jaar ervaring, is volledig gecertificeerd en geeft 10 jaar kwaliteitsgarantie op de aangebrachte isolatie en de wijze van aanbrengen. Wij leveren meer dan alleen vakwerk. Ons advies is altijd onafhankelijk, jij bepaalt dus voor welk isolatiemateriaal je kiest. Ook na het aanbrengen van de isolatie staan wij voor je klaar om je te helpen met je subsidie aanvraag.

Onze klanten waarderen ons met een 9. Lees op Klantenvertellen.nl nog meer redenen waarom het kiezen voor Isolatie.com een goed idee is!

Teun Kuypers

Teamleider B2B en B2C

Neem contact op

Vraag gemakkelijk advies op maat aan, door de stappen te doorlopen op onze gratis advies pagina.

Of bel ons of stuur een mailtje voor meer informatie over dakisolatie en mogelijkheden binnen Isolatie.com.

0492-364783
Kunnen we je helpen?