Kunnen wij je helpen?

Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier

Klantenvertellen

Muurisolatie

Persoonlijk adviesgesprek

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan voor muurisolatie.

Ik wil advies over muurisolatie!

Vrijblijvend advies

30% besparen

Hulp bij subsidie

Ruime keus producten

Muurisolatie is een efficiënte manier om je pand te isoleren. Het brengt warmte, comfort én je bespaart geld op jouw energierekening. Binnen 3 tot 3,5 jaar heb je de investering zelfs alweer terugverdiend.

Wat is muurisolatie (spouwmuurisolatie)?

Veel huizen in Nederland en België beschikken over spouwmuren. Dit type muur bestaat uit een binnen- en een buitenmuur. En daartussen zit een open ruimte van circa 5 tot 9 centimeter breed: De spouw. Het grote voordeel van zo’n spouwmuur is dat het regenwater dat tegen de gevel komt, geen kans krijgt om door de muur naar binnen te dringen. Maar de kou houdt het helaas niet tegen. Daarom kiezen steeds meer mensen tegenwoordig voor spouwmuurisolatie.

Bij spouwmuurisolatie wordt dus de open ruimte tussen de twee muren geïsoleerd, bijvoorbeeld door de spouw vol te blazen met EPS parels of inblaaswol.

Werkwijze muur isoleren door Isolatie.com

Bekijk hier hoe muurisolatie bij Isolatie.com in zijn werk gaat.

De voordelen van muurisolatie

Als spouwmuurisolatie eenmaal is aangebracht, zijn de effecten direct merkbaar. Het isolatiemateriaal houdt de ergste kou tegen waardoor het binnen warmer en comfortabeler wordt.

Spouwmuurisolatie is ook goed voor je portemonnee! Doordat de muren geïsoleerd zijn, hoef je veel minder te stoken. Gemiddeld scheelt dit zelfs 20 tot 30%. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook goed voor het milieu. Hoe lager je de verwarming hoeft te zetten, hoe milieuvriendelijker je bezig bent.

Nog meer voordelen

Een ander voordeel van (spouw)muurisolatie is dat je energielabel beter wordt en daardoor de waarde van je woning stijgt. Woningen die gebouwd zijn tot 1991 beschikken over een slechte tot matige isolatie. Om het energielabel bij deze woningen te verbeteren, kan spouwmuurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie worden aangebracht.

Advies op maat?

Wat kost muurisolatie?

De kosten die je kwijt bent voor spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het aantal m2 spouw wat je wilt isoleren, het soort isolatiemateriaal, de breedte van de spouw, het type voegwerk en de bereikbaarheid rondom het pand. Een voordeel is dat voor arbeidskosten van spouwmuurisolatie een lage BTW geldt van 9%.

Binnen 3 tot 3,5 jaar heb je de investering zelfs alweer terugverdiend.

Ben je benieuwd wat spouwmuurisolatie voor jou gaat kosten? Uiteraard maken we graag een offerte op maat. Vraag gratis advies aan, dan nemen wij contact met je op voor een vrijblijvende offerte.

Vraag gratis advies aan

Wist je dat?

  • Je maar liefst 10 jaar garantie op isolatiemateriaal en uitvoering ontvangt, als je je spouwmuren isoleert bij Isolatie.com.
  • Wij kunnen rekenen met een arbeidsloon op 9% BTW i.p.v. 21% BTW.
  • De investering van muurisolatie al binnen 3 tot 3,5 jaar hebt terugverdiend.
  • Wij volledig gecertificeerd zijn als isolatiebedrijf!
  • Je ook dit jaar weer subsidie ontvangt voor het isoleren van een woning. En wij je helpen bij je subsidie aanvraag.
  • Je met muurisolatie tot 15% op energiekosten bespaart bij een tussenwoning, 20% voor een hoekwoning en zelfs tot 30% besparing bij een vrijstaande woning!
  • Je naast spouwmuurisolatie, ook kan besparen op energiekosten met dakisolatie en/of vloerisolatie.
  • Spouwmuurisolatie vooral belangrijk is voor panden die tussen 1928 en 1980 gebouwd zijn, die hebben vaak een ongeïsoleerde spouw.
  • Wij alle isolatiemethoden aanbieden, zodat er altijd een geschikte oplossing bij jouw situatie past.
  • Je ook je muren kan impregneren voor optimaal resultaat!

Ons proces van begin tot eind ontzorgen

Reken voorgoed af met die vervelende koude trek langs je muren door je (spouw)muren te isoleren. Het isoleren van je spouwmuren is vaak binnen een paar uur al gepiept en levert je een directe besparing op van 15% tot 30% op je energierekening. Heeft je woning geen spouwmuur? Bijvoorbeeld omdat de muur voor 1920 is gebouwd. Dan is het ook mogelijk om je muren op een andere manier te isoleren. Onze adviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden bij jouw woning. Zodat je de beste oplossing op maat krijgt.

Onze adviseur komt langs

Onze adviseur komt bij je langs voor een woninginspectie van je (spouw)muur en eventueel je vloer en/of dak. Aan de hand van de inspectie adviseren wij aan tafel de mogelijkheden voor jouw woning en de beste producten aan de hand van jouw wensen. Per mail ontvang je een vrijblijvende offerte op maat voor jouw spouwmuur.

1.

Final check isolatieteam

Als het isolatieteam ter plaatse is, doen zij nog een laatste check en kan de isolatieklus beginnen!

Onze opgeleide vakmannen werken altijd volgens de landelijke certificering.

2.

Muurisolatie aanbrengen

Bij muurisolatie vullen we de ruimte tussen de twee muren op met isolerend materiaal. Dat doen we door op strategische plaatsen gaten in de gevel te boren, waar vervolgens het isolatiemateriaal doorheen wordt gespoten. Na het uitharden vormt deze gevelisolatie een beschermende laag waar de kou niet zomaar doorheen kan komen.

3.

Combineer isoleren met impregneren

Het impregneren van je gevel zorgt ervoor dat het metselwerk sterk water- en vuilafstotend wordt, waardoor de isolatiewaarde optimaal blijft. Het dampopen en milieuvriendelijke product is bovendien erg duurzaam.

4.

Klaar binnen één dag

De klus is vrijwel altijd binnen één dag klaar.

Voer je minimaal 2 energiebesparende maatregelen uit, dan kom je in aanmerking voor subsidie. Die ongeveer 20% van de kosten dekt.

5.

Is jouw woning geschikt voor muurisolatie?

Spouwmuurisolatie is vooral belangrijk voor panden die tussen 1928 en 1980 gebouwd zijn. Oudere panden hebben geen spouwmuur, en nieuwere panden zijn vaak al redelijk geïsoleerd. Dat komt omdat de isolatienormen de afgelopen decennia steeds strenger zijn geworden.

Heb je een bestaande woning en is je woning niet goed geisoleerd? Dan moet je zelf voor de isolatie zorgen. Wij helpen je daar graag mee. Daarom geven wij gratis en vrijblijvend advies of na-isolatie geschikt is voor je woning en hoeveel je kan besparen, zodat jij zelf bepaalt of het isoleren van je spouwmuur interessant is.

Is er subsidie beschikbaar voor mijn spouwmuurisolatie?

Jazeker, in Nederland zijn er verschillende subsidies beschikbaar voor isolatie, en dus ook voor spouwmuurisolatie. De subsidies variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd van het huis, het soort isolatie en de grootte van het huis.

De belangrijkste subsidie voor isolatie is de ISDE-subsidie. Deze subsidie varieert van 15% voor één isolatiemaatregel tot 30% voor twee isolatiemaatregelen. Meer informatie over de isolatie subsidies kan je vinden op de volgende link; ISDE-subsidie.

Daarnaast zijn er mogelijk ook lokale subsidies beschikbaar. Wil je weten of jouw woning in aanmerking komt voor een lokale subsidie? Kijk snel op de Milieu Centraal of jouw woning in aanmerking komt. Of lees ons blogbericht waar jij op moet letten bij het isoleren van je woning.

Kies voor Isolatie.com voor het isoleren van jouw (spouw)muur

Isolatie.com heeft al meer dan 10 jaar ervaring, is volledig gecertificeerd en geeft 10 jaar kwaliteitsgarantie op de aangebrachte isolatie en de wijze van aanbrengen. Wij leveren meer dan alleen vakwerk. Ons advies is altijd onafhankelijk, jij bepaalt dus voor welk isolatiemateriaal je kiest. En ook na het aanbrengen van de isolatie, staan wij voor je klaar om je te helpen met je subsidie aanvraag.

Lees op Klantenvertellen.nl nog meer redenen waarom het kiezen voor Isolatie.com een goede keuze is!

Teun Kuypers

Teamleider particuliere markt

Neem contact op

Vraag gemakkelijk advies op maat aan, door de stappen te doorlopen op onze gratis advies pagina.

Of bel ons of stuur een mailtje voor meer informatie over muurisolatie en mogelijkheden binnen Isolatie.com.

0492-364783