Kunnen wij je helpen?

Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier

Klantenvertellen

Verduurzamen nog nooit zo aantrekkelijk geweest

“Verduurzamen is nog nooit zo aantrekkelijk geweest” aldus Olof van der Gaag (voorzitter NVDE). Met de hoge energieprijzen van dit voorjaar is de terugverdientijd van verduurzamingsmaatregelen gemiddeld drie keer korter dan begin 2021.

CE Delft berekende de terugverdientijd van vier isolatiemaatregelen: dakisolatie, spouwisolatie, vloerisolatie en HR++ glas. De onderzoekers keken naar verschillende type woningen en bouwjaren. De factoren waar de terugverdientijd afhankelijk van is zijn o.a. de ontwikkeling van de energieprijzen, het type woning, subsidies en het gedrag van de bewoners.

Bekijk hier het onderzoek van CE Delft.

Waarom was verduurzamen nog nooit zo aantrekkelijk?

Door hoge energieprijzen, aantrekkelijke ISDE subsidies en aanpassingen in de energiebelasting is verduurzamen nog nooit zo aantrekkelijk geweest. Isolatiemaatregelen verdienen zich met de huidige energietarieven ongeveer drie keer sneller terug dan met de tarieven van begin 2021.

Spouwmuurisolatie aanbrengen

Benieuwd naar de terugverdientijd van jouw woning?

Terugverdientijd

De terugverdientijd bij woningen van voor de oorlog verdienen zich bij huidige energieprijzen terug in 1 tot 6 jaar. Bij jaren 60-70 woningen in 2 tot 19 jaar.

De terugverdientijd wordt als volgt berekend:
Terugverdientijd = eenmalige investeringskosten : jaarlijkse kostenbesparing

verduurzamen nog nooit zo aantrekkelijk met deze terugverdientijden

Hoe goed is jouw woning geïsoleerd?

Bij Isolatie.com isoleren we spouwmuren, vloeren en daken. Ons specialisme is het na-isoleren van woningen tussen 1930-1990. Ben je benieuwd hoeveel jij kan besparen? En wat de terugverdientijd van jouw investering is? Onze adviseurs komen graag bij je langs voor een inspectie en offerte op maat. Altijd vrijblijvend en zonder verplichtingen.

Wij staan voor je klaar

Twijfel jij of verduurzamen voor jou de juiste stap is? Of heb je vragen over de ISDE subsidie? Isolatie.com staat voor je klaar om jouw duurzaamheidsvragen te beantwoorden.

Kunnen we je helpen?