Robot isoleren

Eerste gerobotiseerde vloerisolatie project met succes uitgevoerd

Op 28 maart 2020 hebben wij in opdracht van Zwaluwe Bouw en woningcorporatie Alwel als eerste in de Benelux een woning geïsoleerd met behulp van de nieuwste innovatie: gerobotiseerd isoleren.

Bij deze woning hebben wij de HFK-vrije isolatieschuim Icynene als vloerisolatie aangebracht vanuit de kruipruimte. De kruipruimte van deze woning was niet toegankelijk genoeg om op traditionele wijze te isoleren. Door inzet van de robot hebben we de klus met succes kunnen uitvoeren. Hiermee hebben wij van Isolatie.com de primeur binnen de Benelux.

 

Uitkomst voor vloerisolatie van ontoegankelijke kruipruimtes

Dit systeem biedt uitkomst bij ontoegankelijke en te lage kruipruimtes, waar onze isolateurs met hun gereedschap niet in passen. De robot wordt door een kleine opening in de muur of vloer in de kruipruimte geplaatst en neemt vanaf hier het werk van de isolateur over. De robot is zeer robuust ontwikkeld en is in staat om hindernissen te nemen. De robot rijdt zijn route door de kruipruimte en spuit hierbij de water-gedragen isolatieschuim rechtstreeks tegen de houten of betonnen vloer. Sensoren en camera’s registreren hierbij waar en hoe veel isolatiemateriaal aangebracht moet worden.

Waar voorheen uitgeweken werd naar een alternatief zoals losse bodemisolatie, welke een stuk minder effectief is, kunnen we nu gebruik maken van deze nieuwste innovatie op gebied van vloerisolatie. De robotisering is te combineren met de modernste schuimisolatie Icynene, welke volledig gecertificeerd en HFK-vrij is en aan de laatste normen voldoet.

 

Wat heeft dit systeem te bieden?

  • Ontoegankelijke kruipruimte alsnog isoleren
  • Robot is inzetbaar bij een kruipruimte vanaf 20 cm hoogte
  • Systeem isoleert met een HFK vrije, watergedragen schuimisolatie, Icynene
  • Icynene schuimisolatie is volledig gecertificeerd
  • Inzetbaar t.b.v. isoleren betonnen én houten vloeren
  • Veilig en buiten het werkgebied te besturen
  • Digitale verslaglegging van uitgevoerde werkzaamheden

 

Succesvolle proefwoning

Na een succesvolle eerste uitvoering gaan wij het gebruik van deze robot verder uitrollen bij projecten die deze problematiek kennen. Onze opdrachtgever Zwaluwe Bouw is zeer enthousiast over het resultaat en de uitkomst, welke de ultieme oplossing biedt voor dit type kruipruimtes. Bij deze bedanken wij opdrachtgevers Zwaluwe Bouw en woningcorporatie Alwel voor het in ons gestelde vertrouwen.
Wilt u meer weten over gerobotiseerd isoleren of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Luc Vrancken 0615358746 of stuur een email naar luc.vrancken@isolatie.com

×