Kunnen wij je helpen?

Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier

Klantenvertellen

Nieuwbouw

Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw nieuwbouwproject?

Neem zakelijk contact op

Vrijblijvend advies

Hulp bij subsidie

30% besparen

Ruime keuze producten

Ben jij aannemer en isoleer je nog steeds op traditionele wijze de spouwmuren van jouw nieuwbouwproject? Dan informeren we je graag over de voordelen van nieuwbouwisolatie met Knauf Supafil Cavity XL door een isolatiespecialist!

Nieuwbouwisolatie

Nieuwbouw na-isolatie is een methode die sterk aan het groeien is in de nieuwbouwwereld. Een mooie ontwikkeling vinden wij. In Engeland zijn niet voor niets met deze methode de afgelopen 2 jaar al ruim 65.000 woningen geïsoleerd.

Bij Isolatie.com zijn wij dan ook een intensieve samenwerking aangegaan met Knauf Insulation. Bij deze effectieve methode isoleren we de spouwmuren van nieuwbouw met Knauf Supafil Cavity XL. Het isoleren van lege nieuwbouwspouwen, vers opgeleverd en welke 100% naadloos wordt aangebracht, levert versnelling op van het bouwproces en verminderd de (isolatie) afvalberg aanzienlijk. Daarnaast is deze methode conform bouwbesluit en woningborg garantie.

Bij een spouwbreedte van 15 cm gevuld met Knauf Supafil Cavity XL Wol wordt een Rd-waarde van 4.4 behaald. Welke perfect past in de huidige eis voor nieuwbouw spouwmuurisolatie en Bouwbesluit.

Voordelen

De prijs voor nieuwbouwisolatie door een expert is vergelijkbaar als de prijs voor traditioneel isoleren (door de metselaar). Echter zijn de voordelen van nieuwbouwisolatie met Knauf Supafil Cavity XL voor de aannemer én de bewoner groot.

Zo zijn de kortere bouwtijd, 100% naadloos isoleren en het niet produceren van afval, zeer onderscheidend ten opzichte van traditioneel isoleren.

SUPAFIL Cavity XL 3

De voordelen van Knauf nieuwbouwisolatie toegelicht

Bij de traditionele manier van isoleren brengt vaak de metselaar de isolatie aan. Dit is voor de metselaar vaak een tijdrovende en weersafhankelijke klus. Bij nieuwbouwisolatie laat je de isolatie aanbrengen door een isolatie-expert. Deze manier van isoleren, levert veel voordelen op. Hierbij een aantal voordelen op een rij voor de bouwwereld.

De metselaar metselt!

In tijden waarin metselaars schaars zijn (en dit nog wel even het geval zal blijven), wil je deze vakmensen maximaal inzetten op het metselwerk. Dit is één van de belangrijkste argumenten om voor dit systeem te kiezen. Aangezien het isoleren van de spouw pas plaatsvindt nadat de metselaar zijn werkzaamheden heeft afgerond, kan de metselaar zijn tijd dus maximaal inzetten voor het metselwerk.

1.

100% naadloos isoleren

De methode wordt uitgevoerd op basis van een 100% naadloos systeem. De wol wordt onder druk ingeblazen waarbij deze zich tot een homogene massa vormt in de spouw. Er ontstaan dus geen naden of kieren die nadelig werken ten aanzien van de isolatiewaarde.

2.

Geen natte isolatie

Traditioneel isoleren met bijvoorbeeld steenwol levert te vaak natte wol pakketten op. Het risico van natte wol in de spouw is groot, waarbij het verzakken van de platen regelmatig aan de orde is. Ook dit fenomeen treedt niet op wanneer men de methode nieuwbouwisolatie met Knauf Cavity XL of EPS parels toepast.

3.

Geen isolatieafval en snijverlies

Na-isoleren met wol levert geen afval op van isolatiemateriaal omdat alle wol in de spouw wordt geblazen. Dit in tegenstelling tot traditioneel isoleren, waarbij er tot 10% snijafval kan ontstaan!
Milieutechnisch dus een groot voordeel ten opzichte van traditionele plaatisolatie welke de afvalberg alleen maar vergroot.

4.

Meer ruimte op de bouw: geen opslag

Gebrek aan ruimte op de bouwplaats is en wordt een steeds groter probleem. Ook hier hoeft geen rekening mee te worden gehouden, aangezien het isoleren plaatsvindt aan de achterkant van de planning.

5.

Kortere bouwtijd

In vergelijking tot traditioneel isoleren gaat het isoleren van de spouw met Knauf Supafil wol bij nieuwbouw sneller.
Traditioneel worden er doorgaans handmatig platen gemonteerd welke op diverse momenten afwisselend met het uitvoeren van metselwerk plaatsvindt. Deze handelingstijd is aanzienlijk trager, terwijl het inblazen van wol in één werkgang gebeurt, waarmee veel tijd wordt bespaard.

6.

Uitvoering weersonafhankelijk

Bij traditionele spouwmuurisolatie, waarbij de isolatie wordt aangebracht tijdens het metselwerk, staat de isolatie soms wel weken buiten in de regen of in de kou. Doordat je Supafil Cavity XL zowel van binnenuit als van buiten kan aanbrengen, heb je geen last van vervelende weersomstandigheden en behoudt de isolatie zijn kwaliteit.

7.

Wetenschappelijk onderzoek luchtspouw

In 2018 is onder andere door Bureau Niemann, TNO en de Universiteit van Leuven (B) een onderzoek gedaan naar de vochthuishouding en mate van verzadiging met wol gevulde spouwmuren. Hieruit blijkt de verzadiging van de buitenmuren niet veel hoger te liggen dan bij een traditionele luchtspouw met isolatie (onderzoeksdocumentatie op te vragen via Isolatie.com of Knauf Insulation).

Meer weten over het isoleren met Supafil Cavity XL?
Bekijk dan de video.

Conclusie uit deze diverse onderzoeken

“Er is geen significant verschil in de snelheid van drogen of de totale hoeveelheid vocht, kijkend naar de 3 varianten van isoleren en het wel/niet aanwezig zijn van een luchtspouw. Ook de resultaten tussen wel/niet versneld drogen door een directe warmtebron laat geen significant verschil zien”.

Lees meer over het onderzoek: luchtspouw heeft geen invloed op droogproces.

Neem contact op

Doe jij nog niet mee als aannemer? Neem dan contact met ons op! Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en voordelen van deze nieuwbouwmethode.

Kunnen we je helpen?