Zwembad isoleren

Onlangs kregen wij de vraag van Hovenier Hof van Huet of we ook een zwembad kunnen isoleren… Ja, natuurlijk!

Polyurethaanschuim is uitermate geschikt om de wanden van het zwembad volledig naadloos te isoleren. Met een dikte van 10 cm, creërden we een RD-waarde van 3,85. Een prima isolatiewaarde voor een zwembad!

Waarom een zwembad isoleren?

Vaak wil je je zwembad op een aangename temperatuur krijgen en houden. Om dit te realiseren gaan er bijna altijd hoge stookkosten aan vooraf. Het naadloos isoleren van een zwembad helpt je om deze hoge stookkosten te beperken. De isolatie zorgt er namelijk voor dat het zwembad de warmte beter en langer vasthoudt, waardoor je minder hoeft te stoken!

Daarnaast moet een zwembad meestal gestabiliseerd worden bij het plaatsen. De isolatieschuim rondom het zwembad vormt een harde laag na het uitharden, waardoor het stabiliseren niet meer nodig is. Dit betekent dat je kosten bespaard bij het plaatsen van het zwembad. Twee vliegen in één klap dus!

Zwembad isoleren met pur

Ps. Heb jij de smiley 🙂 gespot? 

Hopelijk zorgt de smiley voor een glimlach op jouw gezicht!

Over Hovenier van Huet

Hof van Huet betreft een hoveniersbedrijf uit Gemert en neemt graag het werk voor je uit handen, zij bieden je een breed scala aan diensten waardoor je, grenzeloos kunt genieten van jouw tuin. Naast het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van jouw tuin kun je bij Hof van Huet ook terecht voor tuinadvies en mooie tuinmaterialen zoals een zwembad.
Benieuwd naar de diensten van Hof van Huet, bekijk dan de website om een goed beeld te krijgen van wat zij voor je kunnen betekenen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw (bijzondere) isolatieklus?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

×