Kunnen wij je helpen?

Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier

Klantenvertellen

10 complexen Pieter Breughelstraat Den Bosch

Vrijblijvend advies

Hulp bij subsidie

30% besparen

Ruime keuze producten

Ruim 4500 m2 Knauf Loft 10 wooncomplexen Pieter Breughelstraat Den Bosch

Het project

Voor een grote renovatie aan de Pieter Breughelstraat te Den Bosch zijn we door onze partner Huybregts Relou ingeschakeld ten behoeve van het aanbrengen van zoldervloerisolatie.

In basis was hier de gedachte om het dak aan de binnenzijde te voorzien van een watergedragen schuimisolatie, echter is dit afgewezen door de opdrachtgever omdat het dak maar voor een relatief korte periode bleef liggen waarna deze zou worden vervangen. Het isoleren rechtstreeks tegen het dakbeschot heeft hierbij als nadeel dat wanneer het dak wordt vervangen, de isolatie als chemisch afval afgevoerd dient te worden.

Voor dit probleem hebben we gezamenlijk een oplossing gevonden, namelijk de toepassing van losse Loft wol op de bestaande plafonds van de derde verdieping.

Geen dakisolatie maar Knauf Loft op de zoldervloer

Knauf LOFT is een systeem waarbij losse wol op de bestaande plafonds wordt geblazen, in meestal een dikte vanaf 15 cm tot in een aantal gevallen 30 cm. Naar gelang de wens van de opdrachtgever ten aanzien van te behalen isolatiewaardes.
Op dit complex is een dikte van minimaal 25 cm geblazen hetgeen resulteert in een hoge isolatiewaarde van 5.95.

Concreet betekent dit dat de zolderruimte zelf (waar niemand verblijft in dit complex) relatief koud blijft in de winter, en warm in de zomer. De Loft wol zorgt feitelijk voor een barrière tussen de zolderruimte (en daarmee de invloeden van buiten) en de onderliggende appartementen.
Bij het relatief eenvoudig aan te brengen systeem wordt dus -afhankelijk van de dikte van het pakket- een zeer effectieve isolatiewaarde bereikt, alsmede een grote mate van comfort voor de bewoners.

Zayas project isolatie

Hergebruik Loft

Knauf Loft is een los opgeblazen wolsysteem. Dit betekend dat het materiaal -indien gewenst- altijd kan worden opgezogen en hergebruikt. Dit was één van de eisen van de opdrachtgever Zayaz met betrekking tot de uiteindelijke materiaalkeuze en de mate van hergebruik hierin.

Praktische zaken ten aanzien van het systeem

Een nadeel van de toepassing van Knauf Loft is dat men de vloer (of het plafond in wezen) niet meer kan zien vanwege het aangebracht wolpakket.

Daarnaast zijn er nieuwe leiding aangebracht op de zolders, welke in het wolpakket liggen. Om looppaden naar de aanwezige leiding te kunnen traceren zijn tie-wraps op kleur aangebracht rondom de leidingen zodat de installateur te allen tijde het netwerk terug kan vinden wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een lekkage.

Opdrachtgever Huybregts-Relou en Zayas

In totaal zijn alle 10 appartementencomplexen voorzien van dit systeem, naar grote tevredenheid van de opdrachtgever maar met name ook bewoners van de onderliggende appartementen.

Lees het verhaal van Zayas.

Kunnen we je helpen?