Kunnen wij je helpen?

Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier

Klantenvertellen

Area

Vrijblijvend advies

Hulp bij subsidie

30% besparen

Ruime keuze producten

Area Wonen Uden

Voor Woningcorporatie Area uit Uden mochten we afgelopen jaar ruim 200 woningen voorzien van vloerisolatie op project de Leest te Veghel.

De betonnen vloeren van de ruime woningen (ca. 65 m2 per woning) zijn voorzien van Icynene schuimisolatie.

De Leest Veghel

Icynene schuimisolatie

Icynene vloerschuimisolatie is een watergedragen, HFK-vrije schuim. Het open cel materiaal is geschikt om tegen betonnen en houten vloeren te spuiten.

Het materiaal is in een dikte van minimaal 13,5 cm. gespoten om tot een Rd-waarde van 3.55 te komen.

Hierbij zijn de funderingsranden ca. 30 cm meegespoten, alsmede het kruipluik waardoor koudebruggen maximaal zijn tegen gegaan.

Het complex bestond uit 3 deelcomplexen, elk met hetzelfde woningtype waardoor er een mooi doorloop tempo kon worden gerealiseerd.

Detail ventilatie kruipruimte

In overleg met aannemer Caspar de Haan is een specifiek rooster gekozen ten behoeve van de kruipruimteventilatie. Dit bleek een hele uitdaging aangezien de gevels van de woningen met een dichte gevelplaat werden afgewerkt.

Bewonerservaring: Area Wonen Uden

Tijdens de eerstvolgende winter zijn we een aantal bewoners gaan benaderen met de vraag of men verschil merkte in de woning. De reacties waren zeer positief, de woning voelde minder vochtig aan, thermostaat stond een paar graden lager en ook op de eerste verdieping bleek de woning een stuk minder koud.

Kunnen we je helpen?