Kunnen wij je helpen?

Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier

Klantenvertellen

Amsterdome Amsterdam

Dakisolatie bij de Amsterdome Amsterdam

Isolatie.com heeft meegebouwd aan één van de meest unieke en markante panden van Nederland: Het Amsterdome Amsterdam.

De ruim 3500 m2 geodetische koepel, eigendom van de TEKA Groep is naadloos in een dikte van 155 mm geïsoleerd met Icynene. De koepel werd grotendeels geïsoleerd vanaf hoogwerkers met een tophoogte van maar liefst 24 meter.

Een uitzonderlijke uitdaging die wij met veel plezier zijn aangegaan, én met succes.

Een ‘Technisch hoogstandje’ voor Isolatie.com

Waarom Isolatie.com?

Na zeer constructieve gesprekken met aannemer APR-Projects begin 2018 zijn wij uit drie potentiële bedrijven gekozen. We scoorden vooral op bouwkundige input, logisch opstellen van een uitvoeringsplan en het effectief inzetten van onze kennis omtrent thermisch en akoestische isoleren.

Trots op het Isolatie.com team

Toepassing Icynene

Dit 100% watergedragen, HFK- vrije schuim is door de opdrachtgever geselecteerd voor de toepassing en in 2 teams door ons aangebracht in de Amsterdome.

Uit diverse testen op zowel akoestisch en energetisch vlak bleek dit product verreweg de beste toepassing.

Over de Amsterdome

De Amsterdome is een combinatie van Amsterdam en Aviodome. De Aviodome was van 1971 tot 2003 een nieuw museum voor lucht- en ruimtevaart op Schiphol.

Het was destijds de eerste geodetische koepel in Europa en de grootste geodetische koepel ter wereld. De hele constructie werd gemaakt in de VS en daarna verscheept naar Amsterdam. De meer dan 1.100 ruitvormige aluminium platen werden daar één voor één in elkaar gezet.

De collectie van de Aviodome bleef groeien, waardoor na verloop van tijd de koepel op Schiphol te klein werd. In 2003 verhuisde het museum daarom naar Lelystad Airport, waarbij de naam werd gewijzigd in Aviodrome. Het gebouw stond hierna leeg. Sloop dreigde, tot zich op het laatste moment een koper aandiende. Daarmee werd het iconische gebouw gered. In 2004 werd de koepel gedemonteerd. De onderdelen werden opgeslagen in 29 zeecontainers.

In 2018 werd de koepel weer in elkaar gezet op een nieuwe locatie aan de Basisweg, bij de Seineweg in Amsterdam-Westpoort. Het gebouw biedt sinds november 2018 onder de naam Amsterdome onderdak aan een congrescentrum, met plek voor 2.500 bezoekers. Voor de herbouw en inrichting werd op grote schaal gebruik gemaakt van gerecyclede materialen.

Heb je ook een uitdaging omtrent het isoleren van hoogbouwvastgoed?

Heb je vragen over dit project?

Neem persoonlijk contact met mij op voor meer informatie. Ik adviseer je graag over de mogelijkheden van jouw zakelijke project.