Kunnen wij je helpen?

Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier

Klantenvertellen

Aanbrengen van kruipruimte isolatie: hoe werkt dit?

De wereld waarin we tegenwoordig leven wordt steeds meer beïnvloed door duurzaamheid en energie-efficiëntie. En hoewel steeds meer mensen hun huis isoleren, wordt isolatie van de kruipruimte nog vaak over het hoofd gezien. Dit terwijl de kruipruimte een bron kan zijn van warmteverlies en vochtproblemen. Om deze problemen aan te pakken is het aanbrengen van isolatie in de kruipruimte belangrijk. Hoe dit te werk gaat leggen we in dit artikel uit.

Toegankelijkheid isoleren kruipruimte

Als eerste stap voor het aanbrengen van isolatie in de kruipruimte komt één van onze gecertificeerde adviseurs langs voor de woninginspectie van je kruipruimte. Samen worden de mogelijkheden van jouw woning en de beste isolatie besproken. Wanneer alles besproken is wordt er een vrijblijvende offerte op maat gemaakt en wordt er een datum ingepland voor de vloer isolatie in de kruipruimte. Het isolatieteam doet op de dag van de klus zelf nog een laatste check en dan kan de isolatie van de kruipruimte beginnen.

Het is belangrijk dat eerst de hoogte van de kruipruimte wordt bepaald. Afhankelijk van de toegankelijkheid van de kruipruimte wordt er een keuze gemaakt tussen twee methodes voor het isoleren van de kruipruimte. De eerste manier is vloer isolatie via de kruipruimte waarbij er gekozen wordt om de vloer van de woning langs de onderkant te isoleren. We spreken van goede toegankelijkheid in de kruipruimte wanneer de hoogte minimaal 50 cm hoog is, zodat er veilig door de kruipruimte gekropen kan worden. Het voordeel van vloer isolatie in de kruipruimte is dat warmteverlies naar de kruipruimte wordt verminderd. Het zorgt ervoor dat warmte in de woonruimte blijft in plaats van naar beneden door de vloer te ontsnappen. De tweede methode behandelt bodemisolatie in de kruipruimte, waarbij rekening wordt gehouden met de beperkte toegankelijkheid van het gebied om te manoeuvreren. Ook hierbij is het doel een barrière te creëren tussen de koude grond en vloer van de woning, waardoor warmteverlies wordt verminderd en vochtproblemen worden voorkomen. Het grote verschil is dat er bij vloer isolatie in de kruipruimte isolatiemateriaal direct tegen de onderkant van de vloer wordt geplaatst, waardoor een betere barrière wordt gevormd tegen warmteverlies.

Goed om te weten is dat wij ook ventilatiekanalen installeren, waardoor de kruipruimte goed geventileerd blijft. Dit zorgt voor een gezond leefklimaat in huis en helpt vochtproblemen te voorkomen.

isolatie aanbrengen in bedrijfspand

Productiekeuze isolatie kruipruimte

Het isoleren kan met verschillende producten worden gedaan. De meest gebruikelijke zijn: Icynene isolatieschuim, PIF isolatiefolie en Supearl bodemisolatie. Icynene isolatieschuim is een watergeblazen isolatieschuim. Dit schuim vult holtes en kieren op en vormt een isolatielaag. Dit wordt vaak gebruikt voor het isoleren van vloeren en daken. PIF isolatiefolie heeft een warmte-isolerende werking met een hoge thermische weerstand. Doormiddel van meerdere lagen bestaande uit luchtbubbels en aluminium folie ontstaat er een hoge reflectiewaarde. En dan als laatste nog Supearl bodemisolatie wat helpt bij het verminderen van vochtinfiltratie en voorkomen van koude lucht dat opstijgt vanuit de kruipruimte.

Voordelen isoleren kruipruimte

Isolatie van de kruipruimte brengt verschillende voordelen met zich mee, waaronder:

  • Besparing op energiekosten. Door het isoleren van kruipruimte wordt warmteverlies via de vloer verminderd. Een comfortabele binnentemperatuur wordt behouden, waardoor je minder energie hoeft te stoken. Dit leidt tot lagere energiekosten.
  • Meer warmte. Doordat het warmteverlies wordt verminderd, blijft de vloer warmer en wordt de temperatuur in de leefruimtes beter behouden.
  • Vochtbeheersing. Isolatie van kruipruimte vermindert vochtinfiltratie, waardoor onder andere schimmels minder snel optreden. Ook heeft het isoleren van kruipruimte invloed op de luchtkwaliteit en voorkom je muffe lucht.
  • Verminderde kans op ongedierte. Het isoleren van de kruipruimte kan fungeren als een fysieke barrière die de toegang van ongedierte belemmert.
  • Hoger rendement uit vloerverwarming. Indien er vloerverwarming in je woning aanwezig is, gaat deze door het isoleren van de kruipruimte tot wel 75% efficiënter werken.

Ga voor het isoleren van uw kruipruimte!

Het aanbrengen van isolatie in de kruipruimte is een belangrijke stap om warmteverlies en vochtproblemen in huis aan te pakken. Door het isoleren van de kruipruimte kan warmteverlies naar beneden worden verminderd, en haal je eventuele tocht over de vloer weg waardoor je minder snel koude voeten hebt!  Daardoor blijft een aangename binnentemperatuur behouden en worden onnodig hoge energiekosten voorkomen. Bovendien draagt het isoleren van kruipruimte bij aan vochtbeheersing, het voorkomen van schimmels en het verminderen van de kans op ongedierte.

Kies voor kruipruimte isolatie en geniet van een energie-efficiëntere en comfortabelere leefomgeving.

Amber van den Broek

Medewerker binnendienst

Een isolatiespeciailst inschakelen?

Onze adviseurs komen graag bij je langs om jouw woning vakkundig te inspecteren. Zo ontvang je een offerte op maat, helemaal vrijblijvend. Vraag gratis advies aan via onze website of bel ons gewoon even op!

0492-364783