Kunnen wij je helpen?

Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier

Klantenvertellen

Financiering verduurzamen woning

Vrijblijvend advies

Hulp bij subsidie

30% besparen

Ruime keus producten

Je wilt je woning verduurzamen, maar twijfelt of je de financiering kan betalen.

De gasprijzen stijgen de pan uit. Jij maakt je zorgen. Want kan jij straks je energierekening nog wel betalen? We snappen je zorgen. Gelukkig zijn er mogelijkheden om het verduurzamen van je woning te bekostigen. In dit nieuwsbericht vertellen we je meer over de financieringsmogelijkheden van het verduurzamen van jouw woning.

Schokkende cijfers

 • Uit onderzoek blijkt dat 34% van de huiseigenaren wil isoleren, maar dit (nog) niet kan.
 • 42% van de Nederlanders benut subsidies verduurzamen woning niet
  • Bij 18% komt het niet op, om te zoeken naar mogelijkheden
  • 11% is hier niet bekend mee
  • 7% vindt het te veel uitzoekwerk
  • 6% vindt de financiële regelingen te ingewikkeld

Uit het onderzoek van Duurzaam wonen blijkt dat 20% van de Nederlanders die de woning verduurzaamt wél gebruikmaakt van financiële regelingen.

 • 12% maakt gebruik van subsidies van de overheid of gemeente
 • 5% maakt gebruik van leningen en het terugvragen van btw op zonnepanelen
 • 3% sluit een hogere hypotheek af voor verduurzaming

De Rijksoverheid zet in op klimaat en energie

Nederland wil koploper in Europa zijn om de opwarming van de aarde tegen te gaan. In het coalitieakkoord ‘Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst’ wordt o.a. het volgende geschreven:

“De beste energie is bespaarde energie. Dat was altijd al zo, maar is in deze tijden van hoge energieprijzen nog eens extra belangrijk geworden. Verduurzaming leidt immers niet alleen tot minder uitstoot en een comfortabeler huis, maar ook tot een lagere energierekening. We gaan ambitieus aan de slag met slim en pragmatisch beleid om onze huizen en bedrijven te verduurzamen.”

Isoleren is hierbij de eerste stap. Daarom kan je momenteel gebruikmaken van hoge subsidies van de Rijksoverheid. Je leest hier meer over in ons nieuwsbericht: Waar moet je opletten bij isoleren in 2023.

Welke financieringsmogelijkheden zijn er?

Daarnaast zegt de Rijksoverheid in het akkoord: “We zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen, de vervuiler betaalt en dat niemand achterblijft. Zo doen we recht aan de aarde, aan volgende generaties en aan elkaar.”

Een ander initiatief van de Rijksoverheid is het Nationaal Warmtefonds. Dit fonds is een laagdrempelig loket waar bijna alle huiseigenaren spotgoedkoop een lening kunnen aanvragen. Genaamd ‘De Energiebespaarlening’. Deze lening kan je dus gebruiken om je woning te verduurzamen.

Nationaal warmtefonds

Met deze Energiebespaarlening kan je als bewoner van een bestaande woning veel energiebesparende maatregelen financieren. Zoals:

Deze lening heeft een aantrekkelijke rente met enkele voorwaarden. Lees de voorwaarden voor particulieren op de pagina van het RVO over nationaal-warmtefonds. Ga voor meer informatie over deze lening en voor de leencheck naar: www.energiebespaarlening.nl.

Rekenvoorbeeld

spouwmuurisolatie 127 m2 x €8 subsidie = € 1.016,-
dakisolatie 56 m2 x €30 subsidie = € 1.680,-

Totale subsidie: € 2.696,-

Teun Kuypers

Teamleider B2B en B2C

Benieuwd naar de financiële mogelijkheden?

Onze adviseurs denken graag met je mee om de financiering van het verduurzamen van jouw woning mogelijk te maken. Laat je gegevens achter op onze gratis advies-pagina.

0492-364783
Kunnen we je helpen?