Subsidie 2021 ISDE

ISDE woningeigenaren

Particuliere woningeigenaren die minimaal 2 energiebesparende maatregelen laten uitvoeren en betalen komen ook in 2021 weer in aanmerking voor subsidie.

U kunt met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) subsidie ontvangen voor 5 typen isolatiemaatregelen.

Dat kan als u eigenaar bent van de koopwoning en deze woning uw hoofdverblijf is of direct na renovatie wordt.

Voorwaarden

  • Kiest u voor 1 isolatiemaatregel, dan moet u daarna nog minimaal 1 andere maatregel nemen. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn of u kunt kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
  • Als u HR++ glas en Triple glas combineert dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 10m2 zijn. U ontvangt voor maximaal 45msubsidie. Het maximaal aantal m2 blijft hetzelfde als u bij HR++glas en Triple glas kiest voor een combinatie met kozijnpanelen of isolerende deuren, u telt het aantal m² dan bij het glas op.
  • Bij de toepassing van HR++ glas of Triple glas dan moet dit ter vervanging van bestaand glas zijn.
  • Bij de toepassing van Triple-glas is het verplicht om ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen.
  • Alle isolatiemaatregelen moeten zijn uitgevoerd in de bestaande thermische schil.
  • Kiest u bij het type isolatiemaatregel vloer- of bodemisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie, voor het isolatiemateriaal lokaal gespoten PIR of PUR, dan moet dit zijn aangebracht met een HFK-vrij blaasmiddel.
  • De uitvoering is gedaan door een bouwinstallatiebedrijf. De uitvoering mag u niet zelf doen.
  • U vraagt maximaal 12 maanden na uitvoering van de eerste (isolatie)maatregel subsidie aan.
  • U heeft geen recht op subsidie als u al eerder een andere subsidie voor dezelfde type(n) isolatiemaatregel(en) heeft ontvangen.

Op de website van RVO kunt u meer informatie vinden over het vernieuwde subsidiebeleid.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van uw persoonlijke situatie en wilt u graag vrijblijvend een offerte op maat ontvangen? Neem dan contact met ons op voor gratis advies.

Rekenvoorbeeld subsidie

Spouwmuurisolatie: ?
90 m2 spouwmuurisolatie x €5 = €450 recht op subsidie

Dakisolatie: ?
60 m2 dakisolatie x €20 = €1200 recht op subsidie

Vloerisolatie: ?
45 m2 vloerisolatie x €7 = €315  recht op subsidie

Kiest u van de bovenstaande maatregelen bijvoorbeeld voor spouwmuurisolatie en dakisolatie dan heeft u opgeteld het recht op een subsidiebedrag. Bereken uw subsidie hier.

×