Gevelisolatie

Gevelisolatie is een goede manier om energie te besparen en het wooncomfort te verhogen. Gevelisolatie is niet in iedere woning mogelijk, maar daar waar het wel mogelijk is kan het een grote besparing op de energierekening opleveren.

Voor het isoleren van de gevel zijn er verschillende mogelijkheden. Eén mogelijkheid is het aanbrengen van isolatie aan de buitenzijde van de gevel. Dit levert de grootste energiebesparing op, maar is ook de duurste optie. Wel verandert het aanzicht van de woning en moet u een vergunning van de gemeente hebben. De terugverdientijd is tien jaar.

Een andere mogelijkheid is het isoleren van de binnenzijde van de spouw met een voorzetwand. Deze isolatie kunt u zelf aanbrengen, maar dit brengt risico’s met zich mee zoals vochtproblemen. Door isolatie zelf aan te brengen is de terugverdientijd drie jaar. Laat u het aanbrengen door een bedrijf dan duurt het tien jaar.

Een derde mogelijkheid is de spouwmuur vullen met isolatiemateriaal. Dit levert minder energiebesparing op, maar is wel goedkoper. De terugverdientijd bij deze optie is ongeveer drie jaar.  Wij kunnen uw woning isoleren in slechts 1 dag. Meer weten? Wij informeren u en stellen graag een vrijblijvende offerte op.

×