Kunnen wij je helpen?

Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier

Klantenvertellen

Ontoegankelijke kruipruimtes isoleren

Gerobotiseerd isoleren van ontoegankelijke of krappe kruipruimtes

Naast de kwaliteit die we bieden in het handmatig isoleren van vloeren, zijn we in staat om ontoegankelijke, krappe of te lage kruipruimtes gerobotiseerd te isoleren. Deze methode zetten we tot nu toe alleen in bij zakelijke projecten.

Naar schatting zijn er tienduizenden woningen in Nederland met een kruipruimte, die niet diep genoeg is om een isoleerder handmatig te laten isoleren. Hier hebben wij een innovatieve oplossing voor; gerobotiseerd vloerisolatie aanbrengen.

Kruipruimtes die lager zijn dan 50 cm mogen (én kunnen) niet meer door een persoon worden geïsoleerd, echter wel door een robot.

Over de robot

De vierwiel, uiterst krachtige aangedreven auto met een hoogte van ca. 15 cm en een gewicht van 25 kilo, is voorzien van diverse camera’s, verlichting en een 180 graden roterende spuitkop. Wanneer een kruipruimte tussen de 20 en 50 cm diep is, biedt dit systeem de ultieme oplossing om toch te kunnen isoleren.

Isolatie robot Qbot isolatie.com
Q bot kruipruimtes isoleren

Samenwerking Q-Bot

Ondertussen is Isolatie.com een samenwerking gestart met het Britse Q-Bot. Q-Bot is de leverancier van de robot en bijhorende software. Samen met Q-bot heeft Isolatie.com drie proefwoningen in Nederland gerobotiseerd geïsoleerd. Zowel betonnen als houten vloeren zijn naadloos voorzien van vloerisolatie.

Icynene Light, watergedragen en HFK-vrije schuimisolatie

Een goed geventileerde zolder kan geïsoleerd worden met behulp van gespoten isolatieschuim. Deze isolatie wordt vloeibaar aangebracht aan Icynene is hét product in combinatie met deze isolatiemethode. De open-cellige schuim levert een hoge hechting en is naadloos aan te brengen tegen de vloer.

Vloerisolatie icynene

Hoe werkt deze methode van isoleren in de uitvoering?

Allereerst is de vraag of de kruipruimte toegankelijk is. Wanneer de kruipruimte ontoegankelijk is, laten we een boorbedrijf 2 gaten boren van rond 200 mm naast elkaar. Deze gaten worden net onder het maaiveld door het dieper gelegen metselwerk geboord.
Vervolgens wordt de robot door deze gaten naar binnen gebracht waarna hij, op afstand, middels een joystick verder wordt bediend.

Tijdens het schuimen, meet de robot de resterende afstand in de ruimte waarmee wordt vastgesteld of de gewenste schuimdikte is aangebracht (bijvoorbeeld 13 cm. dikte).

Wat zijn de voordelen van gerobotiseerd isoleren van kruipruimtes?

1. Kruipruimtes die voorheen niet geïsoleerd werden, kunnen nu wel geïsoleerd worden
2. Kruipruimtes die ontoegankelijk zijn en géén toegang hebben, worden toegankelijk gemaakt voor de robot middels boorgaten
3. De bewoner/gebruiker van de woning of het pand ervaart minimale overlast van de werkzaamheden
4. Lichte mate van puin in de kruipruimte biedt geen obstakel; de auto rijdt over obstakels heen van ca 10 cm.
5. Een natte boden in de kruipruimte (tot ongeveer 2 cm water) is geen probleem voor uitvoering gerobotiseerd.

Succesvol project gerobotiseerd isoleren

Lees meer over ons eerste succesvolle isolatieproject.

Marjan van Nistelrooij

Teamleider binnendienst

Wil je meer weten over gerobotiseerd isoleren?

Onze (zakelijke) adviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden.