Kunnen wij je helpen?

Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier

Klantenvertellen

Isolatiesubsidie

Vrijblijvend advies

Hulp bij subsidie

30% besparen

Ruime keus producten

Twijfel je nog om je woning te verduurzamen? Met de isolatiesubsidie is dat een heel goed idee! De subsidiebedragen voor isolatie en andere energiebesparende maatregelen zijn namelijk heel aantrekkelijk. Daarnaast zijn de voorwaarden voor de minimale m2 ruimer. Wij informeren je daarom graag over de mogelijkheden voor jouw woning.

Over de subsidie

Deze subsidie, genaamd Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen verduurzamen. Dit betekent dat je alleen subsidie aan kan vragen als je eigenaar bent van een koopwoning en deze woning je hoofdverblijf is.

Belangrijke eisen isolatiesubsidie

Om subsidie voor isolatie aan te vragen, moet je aan een aantal eisen voldoen.

  1. De belangrijkste eis is dat je minimaal 1 energiebesparende maatregelen moet uitvoeren. Dit kan een ander type isolatiemaatregel zijn of bijvoorbeeld een warmtepomp, HR++-glas, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
  2. Daarnaast moet je dus eigenaar van de koopwoning zijn of dit worden direct na renovatie.
  3. Je moet binnen 12 maanden na uitvoering van de eerste isolatiemaatregel subsidie aanvragen.
  4. Ook moet je aan een minimale m2 eis voldoen, zie onderstaande tabel.

Subsidiebedragen per m2 en minimale m2 voor twee maatregelen

 Subsidiebedrag per m2Minimale m2
Gevelisolatie€3810
Spouwmuurisolatie€810
Dakisolatie€3020
Zolder/vlieringvloer€820
Vloerisolatie€1120
Bodemisolatie€620

Ook benieuwd naar de subsidiebedragen voor glas?

Bekijk hier de subsidiebedragen voor HR++-glas en Triple glas.

Uitvoering door een specialist

Een andere belangrijke voorwaarden is, is dat de uitvoering moet laten doen door een specialist/bouwinstallatiebedrijf. Je mag de uitvoering dus niet zelf doen.

Voldoen de isolatieproducten van Isolatie.com aan de subsidie eisen?

De isolatieproducten en -maatregelen van Isolatie.com voldoen aan de isolatiesubsidie (ISDE). Per maatregel en isolatieproduct heb je een andere meldcode. Deze meldcode kan je gebruiken om je subsidie aan te vragen. Wij hebben het makkelijk voor je gemaakt, door standaard op de factuur een meldcode per maatregel te vermelden. Gebruik deze code(s) dus bij je aanvraag.

Daarnaast maken onze isoleerders foto’s van de uitvoering als je minimaal twee isolatiemaatregelen laat uitvoeren bij Isolatie.com. Laat je maar één maatregel uitvoeren bij Isolatie.com, zorg dan dat je zelf foto’s maakt van de uitvoering van de energiebesparende maatregelen die je laat uitvoeren.

Let op! VVE’s kunnen nog steeds terecht bij SEEH, deze vallen niet in deze ISDE regeling.      

Doe de subsidiecheck!

Wil jij besparen op hoge energiekosten? Laat dan vrijblijvend een adviseur van Isolatie.com langskomen tijdens een adviesgesprek. Vraag gratis advies aan en ontdek hoe veel jij kunt besparen! Of doe onze subsidiecheck en ontdek zelf of je recht hebt op subsidie.

Mo Saeed

Projectmedewerker

Isolatiesubsidie aanvragen?

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het aanvragen van je subsidie? Stuur mij dan een berichtje of laat een adviseur langskomen voor gratis advies voor het isoleren van jouw woning met subsidie.

0492-364783
Kunnen we je helpen?