Kunnen wij je helpen?
Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier
Een slecht of niet-geïsoleerd dak zorgt ervoor dat veel warmte verloren gaat. Het isoleren van je dak of zolder is daarom essentieel. Op deze manier behoud je meer warmte in je huis, voorkom je onnodig energieverlies en bespaar je dus geld. Daarnaast is goede dakisolatie ook beter voor het milieu.
Dakisolatie houdt in dat het dak van binnenuit wordt bedekt met isolatiemateriaal om aanzienlijk te besparen op energie- en stookkosten. Aangezien warmte van nature opstijgt, is het isoleren van het dak een effectieve manier om de warmte beter in je woning te houden.
Bij nieuwbouw is goede isolatie tegenwoordig verplicht. Voor bestaande woningen ligt de verantwoordelijkheid voor het verbeteren van de dakisolatie bij de bewoner of eigenaar. Vaak bestaan oude daken uit verschillende lagen, deze lagen houden de regen en de ergste wind tegen, maar de kou kan er nog steeds doorheen. Het aanbrengen van goede isolatie is daarom ook geen overbodige luxe!
Voor een optimaal resultaat combineer je dakisolatie met vloerisolatie of spouwmuurisolatie en ontvang je subsidie van het RVO!
Dakisolatie biedt veel voordelen, zoals het verhogen van het wooncomfort, het effectief tegengaan van tocht en geluidsoverlast, en een besparing tot wel 20% op je stookkosten.
Hoewel dakisolatie een investering vraagt, verdient deze zich vaak binnen enkele jaren terug door de besparingen op energiekosten. Daarnaast is dakisolatie milieuvriendelijk, omdat het je CO2-uitstoot vermindert.
Heb je een woning die gebouwd is voor 1991? Dan heeft je woning waarschijnlijk slechte tot matige isolatie, wat vaak resulteert in een laag energielabel. Een bijkomend voordeel van dakisolatie is dat het je energielabel verbetert en daarmee de waarde van je woning verhoogt! Om je energielabel verder te verbeteren kan je dakisolatie ook combineren met spouwmuurisolatie of vloerisolatie.
Je dak of zolder isoleren levert dus veel op. Het grootste voordeel van dakisolatie is dat je minder hoeft te stoken én je dit direct terug ziet op je energierekening.
De kosten van dakisolatie verschillen en zijn afhankelijk van je product keuze, je type dak, de bereikbaarheid van je woning en het aantal vierkante meters dak wat je wilt isoleren. Ook is het afhankelijk van de mogelijkheid tot het gebruik van de subsidieregeling.
De terugverdientijd van dakisolatie is ongeveer 3 tot 5 jaar.
Benieuwd wat dakisolatie voor jouw woning kost?
Wil je voorkomen dat de warme lucht via het dak verdwijnt? Bij Isolatie.com bieden wij verschillende dakisolatie mogelijkheden aan voor jouw dak. Zo is het soms zelfs mogelijk om de zoldervloer te isoleren in plaats van het dak. Het voordeel van zoldervloerisolatie is dat dit de geluidsisolatie nog meer verbeterd.
Onze adviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden van dakisolatie bij jouw woning. Zodat je de beste oplossing op maat krijgt.
Onze adviseur komt bij je langs voor een woninginspectie van je dak (en eventueel je spouwmuur en/of vloer). Aan de hand van de inspectie adviseren wij aan tafel de mogelijkheden voor jouw woning en de beste producten aan de hand van jouw wensen. Per mail ontvang je een vrijblijvende offerte op maat voor het isoleren van je dak.
Als het isolatieteam ter plaatse is, doen zij nog een laatste check en kan de isolatieklus beginnen!
Onze opgeleide vakmannen werken altijd volgens de landelijke certificering.
Vanaf de zolder brengen wij het isolatiemateriaal aan tegen het dakbeschot. Dit kunnen verschillende producten zijn, zoals een gespoten isolatieschuim bijv. Icynene, Isolatieplaten of een raamwerk met een folie waarin we onze isolatiemateriaal inblazen.
Achteraf kan je de zolder naar wens afwerken.
De isolatieklus is vrijwel altijd binnen één dag klaar.
Voer je één energiebesparende maatregel uit, dan kom je al in aanmerking voor subsidie. Deze zal ongeveer 15% van de kosten dekken.
Is je woning voor 1990 gebouwd? Dan is de kans groot dat je dak geschikt is voor na-isolatie.
Isolatie.com beschikt over diverse materialen om jouw schuine dak te isoleren. Een bekende en duurzame isolatievorm is door middel van de H2Foam Lite van Icynene. Dit is een uiterst luchtdicht en waterdampdoorlatend isolatiemateriaal, dat ook nog eens geen van de stoffen HCFC, HFA, CFC, VOS of formaldehyde bevat. Dit materiaal wordt aan de binnenzijde van het dakbeschot aangebracht. Het grote voordeel van Icynene is de hoge isolatiewaarde.
Beschikt jouw woning over een zolder die je zelden gebruikt? In dat geval kun je er ook voor kiezen om alleen de zoldervloer van de zolder te isoleren. Het is dan wel een vereiste dat je de zolder goed af kunt sluiten.
Heb je een koopwoning en is deze woning jouw hoofdverblijf of wordt de woning binnenkort jouw hoofdverblijf bijv. na renovatie? Dan heb je recht op subsidie. Hier zitten vanuit het RVO wel een aantal voorwaarden aan..
Wil jij in aanmerking komen voor subsidie? Dan is de belangrijkste voorwaarden vanuit het RVO, dat de aanvraag altijd bestaat uit minimaal één verduurzamende maatregel. Dat kan een isolatiemaatregel zijn, zoals vloerisolatie of spouwmuurisolatie, maar je kunt ook kiezen voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet. Daarnaast moet de uitvoering gedaan worden door een expert, je mag dit dus niet zelf doen.
Isolatie.com helpt je graag bij het aanvraagproces van jouw subsidie.
Als je dak op de verkeerde manier wordt geïsoleerd, kan dit leiden tot schimmelvorming en vochtproblemen. Laat je woning daarom altijd isoleren door een expert.
Isolatie.com heeft al meer dan 13 jaar ervaring, is volledig gecertificeerd en geeft 10 jaar kwaliteitsgarantie op de aangebrachte isolatie en de wijze van aanbrengen. Wij leveren meer dan alleen vakwerk. Ons advies is altijd onafhankelijk, jij bepaalt dus voor welk isolatiemateriaal je kiest. Ook na het aanbrengen van de isolatie staan wij voor je klaar om je te helpen met je subsidie aanvraag.
Onze klanten waarderen ons met een 9. Lees op Klantenvertellen.nl nog meer redenen waarom het kiezen voor Isolatie.com een goed idee is!
Teamleider binnendienst
Vraag gemakkelijk advies op maat aan, door de stappen te doorlopen op onze gratis advies pagina.
Of bel ons of stuur een mailtje voor meer informatie over dakisolatie en mogelijkheden binnen Isolatie.com.