Kunnen wij je helpen?

Krijg je niet gevonden wat je zoekt? Klik dan hier

Klantenvertellen

Veelgestelde vragen

Vraag & antwoord

Staat jouw vraag er niet tussen? Dan mag je ons ook altijd bellen 0492-364783!

Wat kost een woning isoleren?

De kosten van het isoleren van een woning hangt af van een aantal factoren. Wat voor type woning is het? Bijvoorbeeld vrijstaand, tussenwoning of hoekwoning? Wat wil je isoleren? Heb je recht op subsidie? Over hoeveel m2 gaat het? En voor welk isolatiemateriaal kies je? Wij adviseren je graag naar de mogelijkheden tijdens een gratis adviesgesprek.

Meer informatie >

Kan ik mijn woning isoleren?

Is het bouwjaar van je woning tussen 1930-1980? Dan is de kans groot dat je je woning kan isoleren! Woningen die voor 1930 zijn gebouwd, hebben geen spouwmuur. Behalve als deze later er bij zijn gezet. Eind jaren ’70 is het verplicht geworden om spouwmuren te isoleren. Soms is deze isolatie verzakt en is het slim om je woning bij te isoleren met A+ Foam.

Meer informatie >

Waarom je woning laten isoleren door een specialist?

Het fout isoleren van je woning kan zorgen voor schimmel en vochtplekken én dat wil je niet! Laat daarom je woning isoleren door een specialist. Isolatie.com heeft meer dan 10 jaar ervaring in isoleren en is volledig gecertificeerd. Daarnaast heb je alleen recht op subsidie als je je woning laat isoleren door een gecertificeerd isolatiebedrijf.

Meer informatie >

Ik wil mijn (spouw)muren isoleren. Waar moet ik beginnen?

Heeft je woning een spouwmuur? Zo ja, hoeveel ruimte is er? Vanaf 2 cm is het mogelijk om je woning te isoleren. Zit er momenteel al iets in de spouw? Soms is het mogelijk om je spouwmuur bij te isoleren. Behalve als er al losse wol of parels in de spouwmuur zit.

Meer informatie >

Zijn de buitenmuren geschilderd of bewerkt?

Als de buitenmuren geschilderd of bewerkt zijn, kunnen wij geen garantie geven op het schilderwerk. Is er geschilderd met een dampdichte verf of meerdere lagen verf, dan bestaat een risico dat de verf na het isoleren afbladdert. Bij dampopen verf is dat niet het geval.

Meer informatie >

Kan ik mijn vloer/kruipruimte isoleren?

Voor het isoleren van je vloer is het belangrijk dat je een bereikbare kruipruimte hebt. Indien je kruipruimte minimaal 50 cm hoog is en onze isolatiespecialisten toegang hebben tot je kruipruimte, kunnen we op de ‘traditionele’ manier je vloer isoleren.

Meer informatie >

Wat voor daken isoleert Isolatie.com?

Isolatie.com isoleert daken van binnenuit. Hellende/schuine daken isoleren we bijvoorbeeld met Icynene of met Knauf Timberframe. Platte daken isoleren we doorgaans niet.

Meer informatie >

Mijn woning komt uit de jaren 80. Heeft het nut om te isoleren?

Vanaf 1983 is het verplicht om nieuwbouw te isoleren. De dikte van de isolatie was toen matig. Wat betekent dat het bij-isoleren van woningen van 1980-1990 soms wel nog nut heeft. Bijvoorbeeld met A+ Foam.

Meer informatie >

Wil je je vloer isoleren? Dan zijn deze vragen belangrijk.

Is er een kruipruimte aanwezig die toegankelijk is voor een volwassen persoon (minimaal 50 cm hoog)? Waar bevindt zich de ingang van je kruipruimte? Bijvoorbeeld bij de voordeur? Heb je een houten of betonnen vloer? Ligt er puin op de grond of zand?

Meer informatie >

Krijg ik garantie op de isolatiewerkzaamheden?

Isolatie.com geeft je 10 jaar garantie op de aangebrachte isolatie. De garantie geldt voor het toegepaste isolatiemateriaal en voor de wijze van aanbrengen.

De garantieduur gaat in op het moment van de volledige betaling van het isolatiewerk. De garantie is overdraagbaar aan een eventuele volgende eigenaar. Een aanspraak op de garantie kan worden ingediend door de houder van het garantiebewijs onder overlegging van het origineel te samen met de betreffende factuur en betalingsbewijs.

Meer informatie >

Wat is de gemiddelde besparing van isolatie?

Is je woning nog niet geïsoleerd? Dan kun je (bij een gemiddelde hoekwoning) zo’n €1.900,- besparen per jaar, wanneer je van geen isolatie naar goede isolatie gaat. Bron: Milieucentraal.

Onze adviseurs kijken tijdens een gratis adviesgesprek graag met je mee, over hoeveel jij kan besparen.

Meer informatie >

Heeft Isolatie.com lopende acties?

Onze acties veranderen regelmatig, vraag daarom tijdens een adviesgesprek naar de lopende acties.

Denk hierbij aan het gezamenlijk isoleren van jouw buurt (collectief) of het aanbevelen van een vriend, kennis of familielid.

Meer informatie >

Wist je dat ?

  • Je maar liefst 10 jaar garantie krijgt op isolatiemateriaal en uitvoering door Isolatie.com.
  • Wij kunnen rekenen met een arbeidsloon op 9% btw ipv 21% btw.
  • Je de investering van isolatie vaak al binnen 3 tot 5 jaar hebt terugverdiend.
  • Het van belang is dat isolatie vakkundig wordt aangebracht én wij volledig gecertificeerd zijn!
  • Vaak subsidies beschikbaar zijn voor het isoleren van een woning.
Waarom is het isoleren van je woning belangrijk?

In een goed geïsoleerde woning leef je een stuk comfortabeler, gebruik je minder energie en bespaar je daardoor flink op je gasrekening. Daarnaast stoot je minder CO2 uit en dát is weer goed voor onze natuur!

Meer informatie >

Ik heb last van veel geluid. Helpt isoleren?

Veel isolatiematerialen hebben goede geluidsisolerende eigenschappen. Isolatieproducten met een open structuur, zoals wol, nemen geluid makkelijk op en zorgen dus ook dat je minder last hebt van geluid!

Meer informatie >

Waarom kiezen voor een gecertificeerd bedrijf?

Door te kiezen voor een gecertificeerd isolatiebedrijf (aangesloten bij VENIN), weet je zeker dat er door een vakkundig, ervaren, kwaliteitsbewust en gekwalificeerd bedrijf uitgevoerd wordt.

Door te kiezen voor een gecertificeerd isolatiebedrijf (aangesloten bij VENIN), weet je zeker dat er een gekwalificeerd, vakkundig, ervaren en kwaliteitsbewust bedrijf te werk gaat.

Meer informatie >

Moet ik thuis zijn tijdens de isolatiewerkzaamheden?

Ja, het is prettig als je aanwezig bent tijdens de isolatiewerkzaamheden. Zo weten we zeker dat we overal bij kunnen. Het isoleren van je woning is vaak al in een paar uur gebeurd.

Meer informatie >

Wanneer heb ik recht op subsidie?

Ben je eigenaar van de woning? En voer je minimaal één energiebesparende maatregelen uit? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor subsidie (ISDE). Je moet wel voldoen aan een aantal minimaal vereiste m2 en de maatregelen laten uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf. Wil je weten of je recht hebt op subsidie? Doe onze subsidiecheck! BRON: ISDE

Meer informatie >

Wat houdt een adviesgesprek in?

Tijdens een adviesgesprek komt een adviseur gratis bij je langs om je woning te inspecteren. Dit betekent dat hij kijkt hoe diep je spouwmuur is, of je kruipruimte bereikbaar is en/of dat je dak geïsoleerd kan worden. Hij meet de vierkante meters op en geeft een eerlijk advies. Hij zal dus ook aangeven als het niet voordelig is voor jou als huiseigenaar om je woning te laten isoleren.

Meer informatie >

Wat is natuurvriendelijk isoleren?

Natuurvriendelijk isoleren (natuurvrij isoleren) is een recent ontwikkelde methode door de Provincie Utrecht in samenwerking met bepaalde isolatiebedrijven. Eén van de doelen van deze methode is het zuinig omgaan met onze biodiversiteit.

Meer informatie >

Kan ik mijn woning natuurvriendelijke isoleren?

Ja, je kan jouw woning natuurvriendelijk isoleren met exclusion flaps. Op deze manier kunnen diersoorten ontsnappen uit jouw woning. Ze kunnen dan wel naar buiten, maar niet meer terug naar binnen. Dit gebeurt minstens 4 dagen voor het isoleren. De woning wordt, zoals dat heet, natuurvrij gemaakt.

Meer informatie >

Waar moet je rekening mee houden bij natuurvriendelijk isoleren?

Bij natuurvriendelijk isoleren moet er wel rekening worden gehouden met de natuurkalender van bijvoorbeeld de vleermuis. Hierdoor zijn er periodes in het jaar waarin we jouw woning niet natuurvrij mogen maken door bijvoorbeeld het broedseizoen.

Meer informatie >

De belangrijkste waardes op een rijtje

Lambda-waarde

  • De Lambda-waarde wordt gebruikt om te bepalen hoe goed de isolatie warmte geleid.
  • Lambda-waarde wordt uitgebeeld met het symbool λ. (W/mK)
  • Hoe hoger de waarde is, hoe beter de warmte geleid wordt en dus hoe minder goed het materiaal isoleert.

Rd-waarde

  • De Rd-waarde is de warmte weerstand van het isolatiemateriaal.
  • Deze waarde wordt ook wel de R-waarde genoemd.
  • Hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter de warmte wordt vastgehouden.

Rc-waarde

  • Rc-waarde staat voor Resistance Construction (de warmteweerstand van de gehele huisisolatie).
  • Het verschil met Rd-waarde is dus dat het bij de Rc-waarde over de hele constructie gaat (bijv. ook de spouwmuur).
  • Hoe hoger de Rc-waarde, hoe beter!

 

Marjan van Nistelrooij

Teamleider binnendienst

Heb je een vraag?

Onze deskundige collega’s komen graag bij je langs voor een gratis adviesgesprek op maat voor jouw woning!